Mercato: Forsvar i fokus

Det er foreløpig svært lite konkret å melde om fra Romas mercato, noe som kanskje er litt overraskende med tanke på Sabatinis uttalte ønske om å bli ferdig med mest mulig innen sesongoppkjøringen 6.juli. Sannsynligvis har det sammenheng med at Roma for øyeblikket sonderer markedet ut i fra ønskene til Zeman, og at de foreløpig ikke har lagt inn støtet på spillerne de ønsker. Samtidig har kanskje italiensk media blitt noe avledet av et visst fotballmesterskap i Polen og Ukraina. Helt dødt er det imidlertid ikke.

Forsvaret

Forsvaret står ikke overraskende i fokus, og som vi meldte i går er det særlig to navn som går igjen: Angelo Ogbonna og Davide Astori.

Førstnevnte har levert en meget god sesong for Torino og ble belønnet med en velfortjent plass i Italias EM-tropp. Foruten å ha kjørt sin egen Smart-bil rett ut i en elv i Torino, må Ogbonna anses for å være en av de mest pålitelige stoppertypene i italiensk fotball. Problemet er Torinos prisforlangende (€15m) samt at den gamle giganten blir å se i Serie A neste år. Midtstopperen (som for øvrig også fungerer rimelig godt på venstreback) er godt likt av Zdenek Zeman, og er et hett alternativ.

Det er også Davide Astori, som for øyeblikket ser ut til å være på vei bort fra Cagliari. Som i tilfellet med Ogbonna er det også her enkelte problemer med pris, og kanskje særlig interesse fra andre klubber. Roma møter angivelig sterk konkurranse fra både Milan og Spartak Moskva.

Foruten disse to har Leandro Castan blitt nevnt her ved en rekke anledninger. Brasilianeren ser fortsatt ut til å være en done deal, men ingenting blir offisielt før han har spilt Copa Libertadores med Corinthians. Første semifinale spilles mot Santos kommende natt til torsdag. En annen Corinthians-spiller som sies å være klar, er venstrebacken Dodò.  Dagens nye navn er høyrebacken Mathieu Debuchy. Corriere dello Sport hevder at Roma har vist interesse for den offensive høyrebacken.

«Zeman har bedt Roma om å kjøpe Insigne»


Sitatet tilhører Antonio Ottaiano, agenten til Lorenzo Insigne. Det er ingen hemmelighet at Zeman er stor tilhenger av Lorenzo Insigne, og at følelsene i aller høyeste grad også er gjensidige.

Ifølge agenten skal altså Zeman ha bedt Roma om å kjøpe Insigne, og antyder at det vil være et møte med klubben i løpet av denne uken for å avklare hvor fremtiden ligger.

Zeman og Insigne møttes først i Foggia for to år siden, før Zeman dro til Pescara og på ny hentet Insigne på lån. I løpet av de to årene har Lorenzo Insigne gjort vanvittige fremskritt, og var en av Serie Bs aller største attraksjoner denne sesongen.

1991-modellen holder normalt til på venstrevingen, hvor han liker å skjære inn og avslutte på mål. Han scoret 18 mål for Pescara denne sesongen og hadde en rekke målgivende pasninger. Dersom han ikke vil bli satset på 100% av Napoli, er det mye som tyder på at Roma vil stå klar til å kjøpe ham.

 

Marquinho hentes permanent, Thomas kommer på lån

Agenten til Marquinho uttaler at han har vært i samtaler med Roma, og at klubben har bekreftet en intensjon om å beholde brasilianeren. Dermed går det mot at Roma betaler €4.5m for spilleren som på mange måter må anses for å være den perfekte Zeman-spilleren.

Samtidig meldes det at Roma kommer til å hente en ny brasilianer på lån. Dette dreier seg om Flamengo-spiller Thomas, som utover det ganske alminnelige kunstnernavnet også har et noe mer definerende etternavn: Juguaribe.

Thomas Juguaribe er født i 1993 og er en offensiv midtbanespiller med svært få kamper for Flamengos A-lag. Interessant nok har han tidligere vært på prøvespill i Roma da han var 14 år, den gang uten å få kontrakt. Nå ser det ut til at spilleren kommer på lån, uten at det skal forventes så veldig mye av denne signeringen.

Bonusmateriale: Totti på ferie i Miami

Spillere har kommet og gått og trenere har blitt skiftet ut. Klubben har til og med skiftet eiere. Men er det én ting man kan stole på, så er det at Francesco Totti kommer til å være nøttebrun i august. Kapteinen ser ut til å være godt i gang med grunningen. Denne gang har han og Ilary lagt ferien til Miami. Totti er nå tilbake i Roma og har i dag møtt Zdenek Zeman for å diskutere fremtiden.

Bonusmateriale 2: Daniele De Rossi storspiller for Italia

Daniele De Rossi ble trukket ned som midtstopper i gårsdagens kamp mot Spania. Alle de store italienske avisene kårer ham i dag til Italias beste spiller. Hvis du mot formodning gikk glipp av kampen, kan du se De Rossis mange gode involveringer her.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HGjt9OI7ap4[/youtube]