Mercato: Florenzi hentes hjem, Sabatini ser mot Frankrike

Florenzi hjem etter knallsesong i Crotone

Alessandro Florenzi - årets unge spiller i Serie B

I alt oppstyret rundt Marco Verratti, har Alessandro Florenzis prestasjoner for Crotone gått noe ubemerket hen. Vel, ikke helt. Etter 11 mål på 35 kamper ble midtbanespilleren kåret til årets unge spiller i Serie B, og nå tyder det meste på at han vil bli hentet hjem til Roma for å spille på Zemans midtbane.

En midtbane han også bør passe perfekt for, med sitt modne vesen, store løpskraft, gode skuddfot og forbløffende evne til å dukke opp på rett sted til rett tid (se video på bunnen av artikkelen).

Helt uproblematisk er det imidlertid ikke. Da Florenzi ble lånt ut til Crotone, sikret også Serie B-klubben seg opsjon på deleierskap til 250 000 euro. I motsetning til vanlig praksis sikret ikke Roma seg kontra-opsjon. Dermed blir Florenzi i utgangspunktet deleid mellom de to klubbene når overgangsvinduet åpner.

Likevel insisteres det på at de to klubbene har et svært tett og godt forhold, slik at flokene til slutt vil løse seg. Sabatini møtte i forrige uke Crotone-ledelsen, og i dag skriver Calciomercato.com at at Roma vil tilby halvparten av kantspiller Giammario Piscitella for å hente hjem Florenzi.

– Sissoko nær Roma-overgang

Toulouse-midtbanespiller Moussa Sissoko har i lengre tid har blitt koblet til Roma, og i dag skriver La Gazzetta dello Sport at en overgang er like rundt hjørnet. Det tok imidlertid ikke lang tid før spillerens agent Frederic Guerra rykket ut og dementerte påstanden: «Nei, det stemmer ikke. Sabatini er en luring. Han får dere til å tro at dere har en nyhet, mens han i realiteten jobber med andre spillere. Det er en stund siden jeg har vært i kontakt med Sabatini, for han bytter ofte telefonnummer.»

Sissoko er heller ikke det eneste franske navnet som trekkes frem. I går ble Debuchy nevnt (trolig mest fordi han er EM-aktuell, i likhet med dagens tynne: Dzagoev), mens det i dag handler om Carlos Sanchez. Den 26 år gamle midtbanespilleren holder til i Valenciennes og skal også være aktuell for Montellas Fiorentina. Tuttomercatoweb hevder videre at Roma og Fiorentina også kan krysse sverd for Bordeuax-midtstopper Ciani.

Destro: Inter og Roma i duell

Apropos duell mellom Roma og en annen klubb – det kan virke som om Roma igjen møter Inter til skuddveksling på overgangsmarkedet. I fjor dreiet det seg om Erik Lamela, i år har det allerede dreiet seg om Rodrigo Palacio, som Sabatini glapp til Inter. Nå ser det ut til å skje igjen, denne gang rundt Mattia Destro.

Sky Italia meldte i ettermiddag at Inter og Genoa møttes i Milano. Det samme skal også gjelde Roma og Genoa, noe som også lar seg sannsynliggjøre ved at Sabatini faktisk var i Milano i dag. Mattia Destro har tidligere gitt uttrykk for at han vil spille for Roma og Zeman, men nå koker det hele ned til duellen mellom Roma og Inter. I går bekreftet også Genoa-president Enrico Preziosi at Roma har kommet med et betydelig bud for hans deleide, unge spiss.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMbfDAKM2Ko[/youtube]