EURO 2012 – Oppdatering

Italia, Daniele De Rossi og Fabio Borini åpnet positivt  med ett poeng mot Spania i EM i Polen og Ukraina. De Rossi utgjorde sammen med Juventus-trioen Giaccherini, Chiellini og Bonucci, samt Napoli-backen Maggio Italias forsvars-femmer. Sammen med Andrea Pirlo var De Rossi Italias beste spiller. Det var først da Fernando Torres entret banen med sin fart at De Rossi og resten av det italienske forsvaret fikk skikkelig trøbbel. Fabregas og Di Natale scoret målene i kampen.

I dagens kamp mot Croatia var De Rossi igjen i startoppstillingen, mens Borini fremdeles var å finne på benken. Nevnte Pirlo gav Italia ledelsen direkte på frispark i første omgang og Italia hadde tilsynelatende god kontroll frem til Mandzukic utlignet snaue 20 minutter før slutt. Derfra og inn var det to meget forsiktige lag som i større grad så verdien av å ikke tape fremfor noe annet, til tross for noen overgangsmuligheter mot slutten. Kampen endte 1-1 og alt avgjøres i siste runde.

For forhåndsfavoritt Maarten Stekelenburg har det ikke gått fullt så bra. Nederland er mest sannsynlig ute foran siste oppgjør i gruppe B. Det åpnet med tap for Danmark, hvor Simon Kjær for øvrig spilte en meget god kamp i det danske midtforsvaret. Michael Krohn-Dehli stod for kampens eneste mål etter at han dro av hele det nederlandske forsvaret med en skuddfinte.

Noe bedre gikk det ikke for Nederland da de andre kamp møtte Tyskland til det som var ansett som gruppespillets største kamp før mesterskapet. Det skulle stort sett bli enveiskjøring, og til pause var det mer et spørsmål om hvor stor den tyske seieren skulle bli. Det ble imidlertid med de to målene fra Mario Gomez tyskerne tok med se inn til pause. Van Persie pyntet på resultatet med et godt skudd midtveis i andre omgang. Stekelenburg virket noe passiv på de tyske scoringene, særlig på 2-0 scoringen til Gomez.

Danmark på sin side tapte knepent mot Portugal i den andre kampen, noe som innebærer at det er vidåpent før siste gruppespillsrunde i gruppe B.