Sky: -Alexander Merkel svært nær Roma-overgang

Sky melder fredag ettermiddag at Roma og Genoa har kommet til enighet om en overgang for Alexander Merkel. Den unge tyske midtbanespilleren skal nå være svært nær en overgang til Roma, hvor han er tiltenkt en rolle som indreløper i Zemans midtbanetreer. 20-åringen er trolig ikke tiltenkt en umiddelbar rolle i startelleveren, men snarere i rotasjon med andre unggutter som Alessandro Florenzi og muligens Andrea Bertolacci.

Sky melder samtidig også at Roma nå jobber intensivt med å signere Mattia Destro. 21-åringen scoret 12 mål på 30 kamper for Siena denne sesongen og er blant de heteste unge navnene i italiensk fotball om dagen. Roma møter imidlertid sterk konkurranse fra andre store klubber, særlig Inter, som også skal være svært interessert i talentet.

På midtstopperfronten ser det meste fortsatt ut til å dreie seg om det brasilianske markedet. Leandro Castan leverte nok en god kamp for Corinthians da Santos ble slått 1-0 i denne ukens semifinale kamp 1 i Copa Libertadores. Det skal være enighet på alle punkter for denne overgangen, men problemet er at Castan sliter med å få italiensk pass. Dette betyr at Roma i så tilfelle må bruke 1 av 2 utlendingsplasser på Castan, hvor den andre også ser ut til å bli tatt av Dodò, som heller ikke får sitt portugisiske pass. Castans overgang kan bli truet av en gryende interesse for unge Bruno Uvini, også han midtstopper.

PS: I sin nyhetssak meldte også Sky at Roma er svært nær å signere en meget god midtstopper. TV-kanalen vet imidlertid ikke hvem det er.