Lørdagsnytt

 

Ny dag, nye spekulasjoner.  Etter flere dager i Milano skal Walter Sabatini nå ha vendt tilbake til Roma, hvor det antageligvis er duket for høy møteromsaktivitet med Baldini og Fenucci de neste dagene. Midveis i den første sommermåneden har de gulrøde ennå ikke tatt for seg noe konkret på markedet, med unntak av at en betydelig del av forsvarsrekken til Corinthians i form av Castan og Dodo som nevnt mer eller mindre bekreftes som en done deal.

Et annet svært hett navn om dagen er Mathieu Debuchy. Den 26 år gamle høyrebacken fra Lille sies å være favoritten til Sabatini og kompani, men den rapporterte prisen på 8 millioner euro virker avskrekkende nok til at det i alle fall utsettes til etter EM, mens man i mellomtiden ser etter alternativer. Tsjekkeren Gebre Selassie (Liberec) blir av Corriere dello Sport nevnt som et billigere alternativ, men det spørs om dette ryktet hadde dukket opp om ikke Romas nye trener ikke også var nettopp tsjekkisk. Samme avis kommer også med et annet, noe uventet, og muligens noe langsøkt tips til høyreback i form av Benficas unge danske Daniel Wass, som i 2009 faktisk var på en kort låneperiode i Fredrikstad, og som i år har gjort en brukbar figur på et nytt utlån i franske Evian.

I midtforsvaret nevnes igjen Ogbonna og Astori, mens drømmen om Rolando rett og slett ser ut til å bli for dyr for Roma, da Porto ikke virker å ville forhandle en eneste eurocent ned i pris fra de 15 millionene de krever for portugiseren. Nye alternative navn for dagen her er Real Madrids Raul Albiol, samt en ny tsjekker: Kadlec fra Bayer Leverkusen. Dog virker de to sistnevnte navn å være svært løse rykter, selv om man sannelig aldri kan være for sikker når det gjelder Romas mercatovirksomhet.

I andre nyheter snakkes det om Pablo Osvaldos mulige exit fra hovedstaden. Mange har nok et litt ambivalent forhold til den hårfagre spissens sesong, hvor høydepunktene og lavmålene aldri var langt unna hverandre, hvorav sistnevnte kanskje var hakket mer fremtredende. Trolig står det hele på hvilken pris man eventuelt skulle bli tilbudt, i tillegg til utfallet i den pågående drakampen om Mattia Destro. Nå vet vi jo dog at Osvaldo selv har sagt at Zidane vil ha han til Real Madrid, så da er det vel ikke pengene det skal stå på.

De to mest konkrete ryktene i skrivende stund, foruten Dodò og Castan, dreier seg om Alexander Merkel (Genoa) og Bruno Uvini (Sao Paolo). Førstnevnte ble i første omgang drøftet da Roma og Genoa forhandlet om Palacio, men ble senere aktuell selv etter Palacio glapp. Det meldes nå at tyskeren er svært nær en overgang til Roma, og at Greco eller Rosi kan gå motsatt vei. Svært nær er også Bruno Uvini, som med kapteinsbind ledet Brasil til seier i U20 VM forrige sommer. Midtstopperen har italiensk pass, noe som passer svært godt med tanke på at både Castan og Dodo regnes som utlendinger. Ifølge La Repubblica er Roma og Sao Paolo enige om en overgang i underkant av €3m.

Ellers kan vi med glede meddele at 80% av sesongbillettene på Olimpico allerede har blitt fornyet, hvorav Curva Sud forventes å være utsolgt i løpet av dagen i dag. Dette er i følge rapportene noe helt annet enn på samme tidspunkt i fjor sommer, noe som vitner til entusiasmen til Zemans retur til den evige stad.