Mercato: 15 spillere må ut før noen kommer inn

Da Thomas DiBenedetto og hans Boston-baserte investorgruppe overtok AS Roma, ble det tidlig varslet at klubben ville arbeide mot en sunnere kostnadsstruktur. Dette ble særlig aktuelt i kjølvannet av Rosella Sensi og skandalerapporten om AS Roma. Et år senere har mye blitt gjort, med ett betydelig etterslep: lønninger. Et etterslep som trolig også forklarer hvorfor Roma hittil ikke har vist tegn til å gjøre de store overgangene.

15 spillere må ut…

Walter Sabatini ser ut til å sitte med en operasjonell tvangstrøye inntil han klarer å bli kvitt en rekke spillere. Kanskje så mange som 15. For dagens Roma-stall, justert for Primaveraspillere som aldri nådde helt opp, teller så mange som 40 spillere. Resultatet er at spillerlønningene fortsatt ligger rundt €80m på årsbasis. I tillegg til den økonomiske byrden er det også et betydelig sportslig hensyn; Zdenek Zeman ønsker, i likhet med Luis Enrique, kun 25 spillere i troppen sin.

Marco Borriello - dyr i drift

Helt mørkt er det imidlertid ikke. Cassetti og Cicinho har forlatt klubben, mens Gago, Heinze og Kjær muligens heller ikke blir å se i Roma kommende sesong. Denne kvintetten utgjør, ifølge La Repubblica, en årslønn på rundt €12m.

Da er det verre med kvintetten Stefano Guberti, Julio Sergio, Marco Borriello, David Pizarro og Matteo Brighi. De fem hever årlig €15m og ingen av dem har noen som helst rolle i dagens AS Roma. Tvert i mot er de bare et etterslep av gamle Roma.

Samtidig kommer en bråte spillere hjem fra lån. Noen er ønsket, særlig Alessandro Florenzi (som vi kommer tilbake til), mens andre er litt mer usikre. Marco D’Alessandro og Stefano Pettinari har neppe noen rolle i dette Roma-laget, og må trolig finne seg et nytt sted å spille fotball. Sannsynligvis på lån igjen.

Hva så med spillere som Stefano Okaka, Leandro Greco, Fabio Simplicio og Simone Perrotta? Restrukteringen av Roma fortsetter, og mye må skje før Roma gjør sine sårt tiltrengte støt på overgangsmarkedet. Om ikke 15 spillere må ut, så må i alle fall noe gjøres med de som tjener mest. Som Marco Borriello og David Pizarro. Inntil dette blir ordnet vil Roma sannsynligvis gjøre kun mindre operasjoner på overgangsvinduet.

…før noen kommer inn

Det er ikke bare antall spillere og lønninger som skaper hodebry for AS Roma. Utlendingsreglene i Serie A dikterer at en klubb kan signere maksimalt to spillere uten EU-pass i løpet av en sesong. 30 juni starter den nye sesongen, og Roma må dermed sikre seg Marquinho før fristen går ut. Dette blir neppe et problem, for spilleren ønsker å bli i Roma og Zeman ønsker å ha ham med videre. Prisen ventes å bli €4,5m for brasilianeren.

De to utlendingsplassene ser i skrivende stund ut til å bli brukt på venstreback Dodò og midtstopper Leandro Castan. Førstnevnte kommer på Bosman, mens sistnevnte ventelig kommer til Roma etter han har spilt ferdig Copa Libertadores for Corinthians. En annen brasilianer, Bruno Uvini, har blitt koblet sterkt til Roma de siste dagene, noe agenten hardnakket avfeier: «Nei, dette er absolutt ikke tilfelle. Jeg har aldri vært i kontakt med Roma.»

Alessandro Florenzi - årets unge spiller i Serie B. Nå klar for Serie A.

Da virker det stadig mer sannsynlig at årets unge spiller i Serie B, Alessandro Florenzi, kommer tilbake til Roma før neste sesong. Som vi skrev her på asroma.no forrige uke, har det vært enkelte problemer knyttet til prosessen med å hente midtbanemannen hjem igjen. De verste flokene ser ut til å være løst, og ifølge TMW skal Roma og Crotone møtes i morgen for å løse opp i de siste flokene. Trolig resulterer det, blant annet, i at Crotone får halvparten av Stefano Pettinari.

En annen spiller av typen ung og lovende ser også ut til å bli stadig nærmere en overgang til Roma. Tyskeren Alexander Merkel er nå offisielt Genoa-spiller (etter deleier med Milan), men trolig bare midlertidig. Midtbanespilleren har blitt koblet til Roma svært sterkt den siste uken, og en overgang ser ut til å være på trappene.

En annen prosess som foregår for øyeblikket dreier seg om Gadji Junior Tallo, den unge ivorianeren som fikk et par sjanser for A-laget denne sesongen. Mye tyder nå på at Leandro Greco drar til Chievo, i bytte mot at Tallo blir værende i Roma. Begge spillerne vil sannsynligvis bli deleid.

Nøkkelen til Romas mercato ligger i spillerne på vei ut. Inntil dødkjøttet forsvinner ut er det slike type overganger Roma kommer til å foreta seg. Forhåpentligvis endrer det seg snart.