Notiser: 18/6

Vi bPå mercato-fronten er det som vanlig halvdødt, og da blir det som kjent mye agurk. Agenten til Simon Kjær gjør blant annet sitt beste for å sørge for at den danske klippen blir å finne i Roma også neste sesong. Ifølge Mikkael Beck holder nemlig 5-6 europeiske storklubber et skarpt øye med midtstopperen, men Kjær selv ønsker inderlig å forbli i den italienske hovedstaden. Kjær har vært en bauta i et modig dansk lag som slettes ikke har skjemt seg ut i EM, og Sabatini har utvilsomt et vanskelig valg foran seg. For selv om Kjær har hatt en marerittsesong av dimensjoner for Roma spørs det om den kjederøykende sportsdirektøren tør å gamble på at Kjær ikke går til en annen storklubb og briljerer der…

Så var det Fabio Borini da, som er deleid med Parma. Parma krever visstnok 7€ millioner for resten av kontrakten til den unge spissen, en sum Roma ikke er villige til å betale. Skulle de to klubbene ikke komme til enighet innen 22 juni kommer vi sannsynligvis til å bevitne en såkalt blindauksjon, hvor begge klubber plasserer et bud i en forseglet konvolutt og høyeste bud vinner full kontroll over hele kontrakten.

Noen som husker Alberto Massacci, den talentfulle høyrebacken som ble snappet fra Empoli som 16-åring av Manchester United i 2009? Nei? Ikke så rart, for Massacci har slitt med skader og lite tillitt gjennom hele sitt opphold i England, men ungutten har allikevel en såpass høy høy stjerne at Zeman ryktes å ville hente han til Roma. Massacci vil etter all sannsynlighet løses fra kontrakten med den engelske storklubben denne sommeren.

Leandro Greco fikk ikke mye tid under Luis Enrique, og han later til å få enda mindre tid under Zdenek Zeman. Midtbanespilleren ryktes nemlig til Chievo som en del av en avtale for Tallo Gaji, 19-åringen som fikk tre innhopp for Ulvene denne sesongen. Det ble ingen mål på den unge ivorianeren, men han imponerte i hvert fall undertegnede med sin robuste fysikk og voldsomme duellstyrke.

Og helt til sist  en liten helseoppdatering på vår tsjekkiske trener. Zeman har nemlig tilbragt de siste to nettene på Gemelli Hopsital der han etter sigende har gjennomgått tester for å sjekke innsnevring i arteriene og fått implantert en stent for å utvide arterien. Dette er standard prosedyre for å forebygge hjerteproblemer, hvilket kan komme godt med ettersom Zeman (og for ordens skyld også Sabatini) sannsynligvis finansierer julebordet til MS alene (MS er et italiensk sigarettmerke og initialene står for ‘Messis Summa’ som er latin for ‘optimal avling’. Så da vet dere det).