Mercato: Marquinho signerer permanent?

Marquinho nær permanent Roma-overgang

Endelig ser det ut til å komme litt bevegelse på Romas mercato. Marquinho skal være på vei til å signere en permanent kontrakt, Roma jakter på Destro, Simon Kjær ønsker å bli, mens Maarten Stekelenburg ikke ser noen grunn til å forlate den italienske hovedstaden.

Fluminenses daglige leder har i dag bekreftet at Roma vil benytte seg av opsjonen på brasilianske Marquinho. Romas innlånte nummer syv blir nå sannsynligvis Roma-spiller på permanent basis. Roma vil betale opsjonen på €4.5 millioner for brasilianeren som spilte tolv kamper og scoret tre mål forrige sesong.

Samtidig bekrefter Genoas president Enrico Preziosi at både Roma og Inter er svært interessert i Mattia Destro. Destro spilte forrige sesong i Siena hvor han scoret tolv mål på 30 kamper. Unggutten blir sett på som et av de større angrepstalentene i Italia.

Simon Kjær sier i et intervju at han gjerne kunne tenke seg å bli i Roma. Dansken skal også ha et tilbud fra den franske klubben Lille, men gjentar at han gjerne blir i den italienske hovedstaden. Han sier også at han følger Zemans filosofi om offensiv fotball.

Ei heller Maarten Stekelenburg vil dra (og det er det vel heller ingen som tror eller ønsker). Nederlenderen sier i et intervju at han ikke har noen intensjon om å forlate Roma til tross for en skuffende sesong. «Jeg trives i Roma, jeg har en kontrakt her og laget er bra.» Videre sier han: «Zeman? Jeg har hørt at han liker å spille offensiv fotball og det gjorde vi under Luis Enrique også, så jeg er kjent med det. Jeg vet at Zeman har vært trener i Roma tidligere og at han gjorde en god jobb, så jeg har ingen grunn til å bekymre meg. Roma er gode nok til å komme igang igjen, Nederland også.»

Ellers melder Sky at Roma og Parma vil møtes i løpet av onsdag for å forhandle videre om Fabio Borini. Det heller mot en forlengelse av deleierskapet ytterligere én sesong, men andre muligheter er også aktuelle.