Notiser

Som vi meldte i går, skal Roma være interessert i å gi Inter kamp om Genoas angriper Mattia Destro. Siena ser nå ut til å overse avtalen de to hadd, og nå faktisk benytter seg av opsjonen om å kjøpe 50% av Destro. Dermed vil en overgang til Inter eller Roma bli betydelig mer komplisert. Inter var nok favoritten til å hente spilleren, men nå kan Sienas Okocha-finte føre til betraktelig mer styr for å sikre seg spilleren.

Utviklingen rundt Marquinho virker også å nærme seg en avsluttende fase, med rapporter om at Franco Baldini er i Brasil for å fullføre overgangene til den brasilianske indreløperen, samt den etterhvert mye omtalte Leandro Castan (stopper, Corinthians).

Andrea Bertolacci, Romas meget lovende midtbanespiller som har vært på lån hos Lecce, håper å få sjansen under Zeman i Roma. Det er knyttet store forventninger til Bertolacci, som bl.a. scoret mot Juventus på tampen av denne sesongen. Et mål som faktisk kunne vippet lo Scudetto bort fra Torino under andre omstendigheter. Bertolacci har, i likhet med de fleste unge talenter i Italia, selvsagt sett mulighetene rundt en rolle i Roma under Zdenek Zeman, og uttalte følgende: «Foreløpig er det ingen nyheter, men jeg drar på ritiro og jeg ønsker å spille. Zeman har, som dere vet, en glimrende hånd med unge spillere, og derfor kunne det virkelig vært min virkelige sjanse.»

Fremtiden rundt Florenzi er heller ikke avklart. Som vi skrev tidligere, sikret Crotone seg opsjon på deleierskap da den målfarlige midtbanespilleren (11 mål denne sesongen) gikk på lån til klubben. Giuseppe Ursino, sportsdirektøren i Crotone, har sagt at Roma kom med et for lavt bud, etter at Crotone ville ha 1,5m Euro og en spiller i retur for å la spilleren forbli 100% Roma-spiller. Ursino sier imidlertidig også at det er mulig Crotone vil senke sitt krav, og det er ikke ventet store problemene rundt fremtiden til Florenzi i Roma med tanke på at forholdet de to klubbene seg i mellom skal være relativt godt. Med tanke på hvor godt Florenzi presterte for Crotone i sesongen som nylig ble avsluttet, vil sikkert ikke Crotone heller være interessert i å ødelegge for eventuelle nye låneavtaler i fremtiden fra Roma.

Angående Fabio Borini, sålangt en ubenyttet reserve for Italia i EM, skal Roma og Parma i et nytt møte i morgen for å prøve å komme til en løsning rundt deleierskapet. Det går rykter om at flere klubber fra utlandet skal være interessert i å hente spilleren, og dermed kan det se ut til at en løsning Parma og Roma imellom kun vil være en midlertidig løsning. Borini kan altså lett bli å finne i en helt ny klubb fra høsten av.