Mercatogodis

I en overraskende tvist i Destro-sagaen dukket plutselig Siena opp og benyttet seg av opsjonen på halvparten av spissen Roma åpenbart ønsker seg. Dermed eies Destro nå av både Genoa og Siena. Foreløpig er det Genoa-president Preziosi som har uttalt seg rundt overgangen, der han åpenbart ikke hadde regnet med at Toscana-laget skulle benytte seg av opsjonen. Preziosi har gjort det klinkende klart at han ønsker å selge til Inter: ” Om noen byr 11 millioner euro for Destro mens Inter byr 10, da selger jeg til Inter.” Dermed har Siena kommet i mellom romansen til Preziosi og Moratti, og Juve og Roma har dermed styrket sin posisjon i forhold til å kunne sikre seg i hvert fall én del av spilleren.

Om Destro ikke skulle ende opp i hovedstaden skal Sabatini ha identifisert Giampaolo Pazzini og Fabio Quagliarella som eventuelle alternativer. Inters sportsdirektør hadde følgende å si om Pazzini: ”Vi skal evaluere hans posisjon”. Vanskelig å tolke Branca på noen annen måte enn at Inter ønsker å kvitte seg med den tidligere Sampdoria-spissen. Et hinder som nevnes er Romas anstrengte forhold til Pazzini etter en viss aprildag i 2010. Å ikke hente en spiss på bakgrunn av at han tidligere har gjort mål mot klubben din, er allikevel neppe et ankepunkt mot verdens eldste talent. Et mer reelt hinder er om Pazzini anses som riktig type for Zeman. 12 millioner euro er visstnok prisen Branca har puttet på Pazzinis hode. En som skal passe godt inn hos Zeman er Fabio Quagliarella. Romas tsjekkiske trener er visstnok full av beundring for spissen, som kan finne på å forlate den gamle dame all den tid Juventus saumfarer markedet for en toppspiss. Roma ønsker å kvitte seg med Marco Borriello for å rydde plass til en ny spiss. Skulle et brukbart tilbud tikke inn på Pablo Osvaldo vil nok også dette bli nøye vurdert.

Situasjonen rundt Fabio Borini forblir uavklart, der Leonardi fra Parma i dag har meldt at ingen løsning er nådd og at Borini kan bli å finne i Parma fra neste sesong. Utenlandske klubber er også ute etter unggutten, der både PSG og Liverpool har blitt nevnt. Det jobbes i det minste for at Borini kun skal tilhøre en klubb, noe spilleren etter sigende selv skal ønske.

Sky Sports melder at Chievo og Parma er interessert i Aleandro Rosi. For øyeblikket har ikke Roma andre høyrebacker, så det lite sannsynlig at man ønsker at kvitte seg med Rosi, som meget vel kan gjøre det godt under Zeman. Rosi selv skal heller ikke ønske å flytte fra hovedstaden.

Gazzetta dello Sport melder at Roma skal nærme seg enighet med Mathieu Flamini. Etter en sesong preget av skader fikk den tidligere Arsenal-spilleren tilbud om ny kontrakt av Milan, men skal ha avslått dette da Milan ønsket å mer enn halvere hans lønn.

Det virker som Gianluca Caprari bli å finne i Pescara også neste sesong, der Zemans tidligere arbeidsgiver benytter seg av opsjonen de har på halvparten av romerens kontrakt. Matteo Brighi hadde ingen stor sesong på lån i Atalanta og fremtiden ser ut til å ligge andre steder for den sympatiske midtbanespilleren. Dette bli bekreftet av hans agent som sier at Brighi vil bli med laget på treningsleir, men neppe spille for Roma kommende sesong.

Det er bred enighet om at Primavera-kaptein Federico Viviani er en mann for fremtiden. Roma ønsker å sende midtbanespilleren på lån for å skaffe seg erfaring og nå skal Bari være interessert i en låneavtale.

Ellers eier nå Roma Marco D’Alessandro 100 %. Angriperen, født i 1991, hadde sin ungdomskarriere i Lazio før han tok til fornuften og meldte overgang til Roma i 2005 og har de siste årene vært å finne i klubber som Grossetto, Bari, Livorno og Verona.