Calcio Mercato: Marquinho og et serbisk stortalent

Forvirring rundt Marquinho

TuttoMercatoWeb melder i dag at Roma ikke kommer til å benytte seg av opsjonen på Marquinho, som ifølge samme kilde utløper mandag 25.juni. Sistnevnte stemmer imidlertid ikke overens med hva Fluminenses sportssjef uttaler i dag ettermiddag:

– Roma har til 30.juni å bestemme seg om de vil ha Marquinho eller ikke. Vi avventer tilbakemelding fra klubben, sier Rodrigo Caetano ifølge porjessicacorais.blogspot.com.br, gjengitt av vocegiallorossa.

Det vil komme som en overraskelse dersom Roma ikke benytter seg av opsjonen, da Marquinho av mange er ansett som en naturlig spillertype for Zemans 433. Roma må uansett komme med en avklaring innen 30.juni – ellers vil Roma måtte benytte seg av ikke-EU-plasser for neste sesong. Dette blir neppe aktuelt.

Filip Jankovic igjen klar for Roma?

Filip Jankovic hevdes å være klar for Roma

Ikke-EU-plassene er nemlig svært viktige for Roma, som ifølge serbiske Mozzart Sport har en avtale om å signere 17 år gamle Filip Jankovic fra Røde Stjerne Beograd. Avisen meldte dette også i februar, men siden har man ikke hørt noe mer om saken. Inntil i dag.

Røde Stjerne sies å være i økonomiske problemer, og skal angivelig ha tatt opp et kortsiktig lån med sikkerhet i den unge trequartistaens overgang til Roma, med en antatt verdi på €3m. Overgangen blir imidlertid ikke mulig å gjennomføre før januar 2013 når Jankovic fyller 18 år.

Et mulig problem for denne overgangen er at Filip Jankovic, etter hva asroma.no kjenner til, ikke er i besittelse av et EU-pass. Dette betyr at Roma enten ikke kan kjøpe 2 utlendinger i sommerens overgangsvindu (eksklusiv Marquinho, da han gjelder for 2011/2012), eller at Jankovic må vente til sommeren 2013.

Rapportene fra Mozzart Sport er foreløpig ikke bekreftet eller avkreftet fra verken Røde Stjerne eller Roma, men avisen hevdet i februar at ingen av partene ønsker å gå ut med avtalen før spilleren fyller 18.

Av øvrige overgangsrykter lørdag ettermiddag, tar vi med at Roma ifølge TMW igjen vurderer å hente Fernando Gago, mens siste ord definitivt ikke er sagt når det gjelder Mattia Destro.