Offisielt: Borini er Roma-spiller

Da Roma sendte inn papirene på unge og ukjente Fabio Borini 15 minutter før overgangsvinduet stengte i august 2011, hadde de færreste trodd at angriperen skulle være med i Italia EM-tropp året etter. Og etter et imponerende år for Roma ble Fabio Borini het på markedet. Litt hetere enn Roma antakeligvis hadde sett for seg.

I låneavtalen fra forrige sommer ble det sikret en opsjon på €7m. Denne utgikk da Roma bestemte seg for å kjøpe halvparten av kontrakten for €2.3m i januar. Trolig hadde man neppe forventet at Borini skulle eksplodere i månedene etter, men manøveren ga uansett Roma hodebry i dagene før deleierskapet skulle avgjøres.

Roma og Parma kom ikke til enighet, og overgangen havnet dermed i konvoluttene. Beløpene er foreløpig uoffisielle, men Parma skal ha lagt inn et bud på €4.2m, mens Roma la inn €5.3m. Bekreftelsen på disse beløpene kommer trolig på mandag, men Lega Calcio har i dag bekreftet at Roma, som vi meldte i går kveld, vant blindauksjonen. Fabio Borini er dermed Roma-spiller, noe hans agent er svært godt fornøyd med.

– Vi er veldig fornøyde ettersom Fabio omsider har kronet en drøm han har hatt siden begynnelsen, nemlig å bli Roma-spiller fullt og helt. Vi hadde håpet at klubbene ville finne en løsning med litt mindre adrenalin enn konvoluttene, men det gikk fint, sier Marco de Marchi på vegne av sin klient.

– Vi er klar over at Roma har gitt et viktig signal og gutten er veldig takknemlig for det positive utfallet. Han vil gjøre alt i sin makt for å gjengjelde tilliten og bli en viktig brikke for AS Roma, sier de Marchi til TMW.