Blå seier og rykter om ulver

Ja, hvor skal man starte? Det er knapt noen hemmelighet hvilket lag redaksjonen holdt en meget stor knapp på i kveldens oppgjør i Kiev, og alle med litt blåskjær i øynene kunne med et smil sette ølglasset ned på bordet etter den noe – i fare for å bruke et misbrukt bekrep – episke straffesparkkonkurransen og totalt sett fullt fortjente seieren. Noen fyldig kamprapport skal vi imidlertid spare oss for her, men noen ting må rett og slett nevnes. Undertegnede kunne muligens ha skrevet et lengre essay om spektret av følelser i den lille underkanten av et sekund hvor Daniele De Rossis vanvittige utoverskrudde halv-volley lekte med fysikkens lover, bare for å smelle i stolpen bak en sjanseløs Joe Hart. Og kun få menn (les: Francesco Totti) kan forklare hvordan Andrea Pirlo kunne ha den fantastiske blandingen av arroganse og eleganse til å chippe sin straffe bak Englands forløffede sisteskanse uten å trekke en mine. Gratulerer il Azzurri, gratulerer Daniele De Rossi, gratulerer Cesare Prandelli. Synd, Ashley Cole.

Nå, fra blått til gulrødt. Mannen som var ubenyttet reserve i dag, Fabio Borini, har vært  et langt mer benyttet navn både i engelsk og italiensk media i løpet av det siste døgnet. 21-åringen som i helgen helt og holdent ble en Roma-spiller ryktes nå å være i Liverpools søkelys. Brendan Rodgers kjenner Borini godt etter dager som ungdomstrener i Chelsea, og skal visstnok ha ytret ønske om å hente han til Anfield. Som nevnt tidligere skal vi ikke se bort i fra at en slik handel ville være interessant for Zemans Roma, for å forstørre budsjettet og gjøre plass til, ja, for eksempel Lorenzo Insigne. De røde fra Merseyside vil imidlertid ikke få Borini for en billig penge. Roma har hittil totalt investert nærmere 9 millioner euro i spilleren, og Liverpool må nok derfor god over et tosifret tall for å få et ja. Borini har selv uttalt at han kun fokuserer på at han nå er Roma-spiller og forholder seg til det, men sannheten er nok at han, i likhet med Sabatini og kompani, avventer situasjonen inntil videre.

Marquinhos fremtid i Roma virker også noe usikker. Det meldes i dag at klubben kun har tilbudt 2,5 millioner euro for spilleren, mens opsjonen står på 4,5 millioner. Et forsøk på god gammeldags pruting kanskje? Det er iallfall en generell konsensus om at brasilianeren er ønsket i fremtidens Roma, men å bruke mindre penger er selvsagt viktig når man samtidig jakter spillere som Mattia Destro, en overgang som kanskje virker mer sannsynlig enn tidligere. Genoas president Enrico Preziosi inrømmer at det har vært samtaler med Roma, og at forholdet mellom klubbene er svært godt. Det ryktes om at Roma planlegger å slenge med både Borriello og Bertolacci i avtalen for å få jekket ned prisen noe, men det er mange om bena til Mattia Destro, inkludert både Inter og Juventus. Denne sagaen er garantert å fortsette på daglig basis, og vil selvsagt følges tett videre.

Og for dere som vil ha noe fint å drømme om i natt, eller bare ikke får helt nok:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2_smE28YOD8&f[/youtube]