Calcio Mercato: Ny uke med Mattia Destro

Mattia Destro vet hvor han vil spille

Mattia Destro - har du rart nok hår, så vil Roma ha deg.

Ingen overraskelse at Mattia Destro også denne uken topper hitlistene blant italienske sportsjournalister. Forrige uke overrasket Siena alle – fremfor alt Genoa – da de bestemte seg for å benytte seg av deleierskapsopsjonen. Dermed har vi nå fått en situasjon der 2 klubber eier 1 spiller som ønskes av 3 klubber. 1-2-3.

Mattia Destro er deleid mellom Genoa og Siena, noe Inter, Juventus og vårt kjære Roma ønsker å gjøre noe med. Det blir imidlertid ikke enkelt. Mens Inter støtter seg til Genoa og Juventus har Siena, så stiller Roma uten en eneste president i lommen. Nøkkelen kan være at man ikke kommer noe vei med én klubb i lommen, men snarere trenger samtykke fra begge klubber.

Og ikke minst Mattia Destro selv. For mens teoriene florerer, blant annet om en stor fascinasjon for Zdenek Zeman, har agenten i dag forsøkt å stanse spekulasjonene, men egentlig bare skapt mer: «Nei, det har aldri vært noen form for kontakt med Roma, og jeg har aldri vært i kontakt med Sabatini. Mattia er en svært ettertraktet spiller både i Italia og utenlands, og vi beveger oss ut i fra dette. Spilleren har klare tanker om hva han ønsker og har bestemt seg for fremtiden sin. Jeg kan ikke si mer på nåværende tidspunkt, men dere får vite mer i løpet av de kommende dagene.»

De to eierne vil heller ikke holde munn. Genoa-president Preziosi sier at han reelt sett kun ser for seg to sannsynlige muligheter (hvor Siena ikke er en av dem), mens Siena-ds Antonelli hevder at det ikke er forhandlinger med Roma. Så hva blir det til? Inter, Juventus eller Roma?

Marquinho i limbo

En annen sak som stjeler mye spalteplass, er Romas påståtte pruteaksjon overfor Fluminense. I lånekontrakten til Marquinho sikret Roma en opsjon på €4.5m. Opsjonen må benyttes innen lørdag 30.juni og dermed begynner det å haste for brasilianeren med det milde ansiktet. Ifølge siste rykter skal Roma ha forsøkt å prute på pris. Mer spesifikt skal de ha tilbudt €2.5m for spilleren, noe Fluminense angivelig skal ha avslått med et tørt nei. Foruten opsjonsfristen 30.juni er det også et ikke ubetydelig hensyn til utlendingsregelen: dersom Roma drøyer til juli, vil Marquinho koste Roma en utlendingsplass. Kaoset kan begynne!

– Roma interessert i Ogbonna

Problemområdet bakover på banen ser ikke ut til å være løst. Leandro Castan og Dodò sies begge å være i boks, noe vi har gjentatt til det kjedsommelige her på asroma.no. Ingenting nytt å melde her, annet enn at Castan spilte glimrende mot Neymar og Santos da Corinthians kvalifiserte seg til finalen i Copa Libertadores forrige uke. Finalen skal spilles før han kommer til Roma. Dodò, derimot, kan ankomme Roma allerede denne uken.

Jakten på selve stopperklippen foregår imidlertid upåvirket av den brasilianske duoen. Angelo Ogbonna er det heteste navnet i skrivende stund, og agenten bekrefter interessen fra Roma: «Det stemmer at Roma er interessert i Ogbonna. For øyeblikket er det ingen nyheter, men jeg gjentar – Roma er interesserte.»

I kulissene vaker det også en stor, kanskje enda større, interesse for Davide Astori. Calciomercatoweb mener å vite at Cagliaris president Cellino har vært i møter med Roma for å diskutere stopperens fremtid. På møtet skal også Radja Nainggolan ha blitt diskutert. Et nytt navn av dagen er Fabrizio Grillo. Synes du navnet virker kjent? Ikke så rart, for venstrebacken er nemlig et produkt fra Romas primavera, før han forlot klubben i 2007. 87-modellen kan være en aktuell rotasjonsspiller på venstreback.