Calcio Mercato: Florenzi i boks, Marquinho neste

Florenzi - årets unge spiller i Serie B denne sesongen

Crotones sportsdirektør bekrefter i dag at de har kommet til enighet med Roma. Det gjenstår i praksis kun få detaljer før Alessandro Florenzi kan returnere hjem til Roma, hvor Zeman venter med åpne armer.

– Vi har praktisk talt fullført forhandlingene med Roma. Vi mangler bare å gjøre det offisielt, fortalte Crotones sportssjef Ursino tidligere i dag. Ifølge Sky Sport betaler Roma €1.5m pluss halvparten av kontrakten til Stefano Pettinari.

For to år siden var Florenzi kaptein for Romas primaveralag. Etter 11 mål fra Crotones midtbane denne sesongen var det aldri særlig tvil om at spilleren skulle hjem igjen til Roma. Boks-til-boks-spilleren kommer til å figurere i Zemans planer for neste sesong.

Det gjelder muligens også Marquinho, en annen boks-til-boks-spiller med utpregede Zeman-kvaliteter. Det har vært knyttet stor usikkerhet til brasilianerens fremtid den siste uken, og i går kveld meldte Sport Italia at Lazio sto klar til å signere ham dersom Roma og Fluminense ikke kom til enighet.

Kanskje har det påvirket Sabatini, for tirsdag ettermiddag melder nemlig Sky om et nytt fremstøt fra Roma. Budet på €2.6m skal ha blitt avslått, og fra Brasil meldes det at avtalen kan komme på plass dersom Roma tilbyr €3.5m – en million lavere enn opsjonsprisen. Sky melder at Roma og Fluminense trolig kan bli enige i løpet av tirsdag kveld.

Med disse to signeringene vil midtbanen for det meste være i orden, i alle fall så lenge man fortsatt har Pizarro, Greco, Simplicio og Perrotta på lønningslisten. Frem til disse eventuelt blir solgt vil fokuset dermed flyttes videre til forsvaret, hvor Ogbonna ser ut til å være prioritet.

Oppdatert kl 21:00: Sky melder at Roma har kjøpt Marquinho for €3.5m. Mangler kun bekreftelsen fra Roma.