Marquinho er Roma-spiller – og flere kan være på vei!

Marquinho til Roma for €3.5m

Det var kanskje ikke overraskende at Roma til slutt sikret seg Marquinho, til tross for mye spekulasjon i motsatt retning den siste uken. Roma bekreftet i går kveld at de har signert Marquinho for €3.5m, hvor 2 skal betales innen 10 juli, mens resten skal betales samme dag neste sommer. Med dette har Roma spart €1m relativt til opsjonen de opprinnelig hadde. Marquinho har signert en kontrakt som går ut sommeren 2016.

Roma i forhandlinger om Michael Bradley

Roma ønsker Michael Bradley

Kanskje er det litt amerikansk alibi, men sannsynligvis er det mest fordi Michael Bradley har imponert for Chievo denne sesongen. Det bekreftes fra flere hold, blant annet Chievos sportssjef Sartori, at Roma er svært interessert den 24 år gamle midtbanespilleren. Spillerens agent Alberto Faccini legger heller ikke skjul på forhandlingene i et intervju med Voce Giallorossa:

– Som også Sartori har bekreftet, eksisterer det forhandlinger mellom Roma og Chievo for Michael Bradley. Det er imidlertid vanskelig å si når det kommer en avgjørelse på dette området. Vi kan komme i mål mellom i dag og i morgen, akkurat som vi kan komme i mål innen 20 dager. Det eneste som er sikkert er at spilleren er svært entusiastisk for interessen fra en så prestisjefylt klubb som Roma.

Il Romanista skriver i dag at Chievo krever €6m for amerikaneren, men at avtalen kan lande på €4.5m pluss Leandro Greco. Foruten Marquinho og muligens Bradley, skrives det også at Florenzi vil bli gitt tillit i sesongoppkjøringen. Det samme kan også gjelde Andrea Bertolacci, selv om han stiller med noe svakere kort.

Oppdatert 14:30: Ifølge SkySport skal Roma og Chievo være enige om Michael Bradley. Roma betaler €3.5m pluss Leandro Greco for amerikaneren. Overgangen kan være i boks i løpet av helgen.

Sterk interesse for Mattia Destro

Sagaen om Mattia Destro tar aldri slutt. I går kveld bekreftet Sienas sportssjef Antonelli at Destro kommer til å spille for en større klubb neste sesong. Foruten sterk interesse fra Roma, Inter og Juventus, har nå også Milan kastet seg inn i kampen om det deleide talentet. Eller? I går var det nemlig et møte mellom Galliani (Milan) og Preziosi (Genoa), men ifølge Preziosi selv handlet det ikke om Destro:

– Milan ser ikke etter angripere. Mulig interesse for Destro? Muligens, men da tror jeg noen først må selges. Vi får se.

Slik det ser ut nå er Roma i pole position for Mattia Destro, og det jobbes definitivt knallhardt med å signere spilleren. Zeman vil ha Destro og Destro vil dit han kan utvikle seg mest. Parallelt skriver også Corriere dello Sport at Atletico Madrid kan komme til å kaste seg etter Osvaldo dersom ryktet om Falcao til PSG har noe sannhet i seg.

Forsvaret

Leandro Castan - 25 år, Corinthians

Vi er nesten lei av å skrive navnene, men Dodô og Leandro Castan sies fortsatt å være så godt som klar for Roma. Særlig førstnevnte, som ventes til Roma enten mandag eller tirsdag. Venstrebacken kommer gratis etter utløpt kontrakt med Corinthians. Fra Corinthians kommer ventelig også Leandro Castan, som imidlertid ikke kommer før han har spilt ferdig Copa Libertadores. Etter 1-1 borte mot Boca Juniors er den brasilianske klubben svært nær sin første Copa Libertadores-tittel noensinne. Grunnlaget har blitt lagt av et meget solid forsvar, med Castan som en sentral brikke. Returoppgjøret spilles natt til torsdag. Castan ventes å koste Roma i overkant av €5m.

De to brasilianerne er imidlertid ikke ansett som umiddelbare forsterkninger, og med et forsvar fullstendig i oppløsning er det nødvendigvis også et betydelig fokus på denne lagdelen. Simon Kjær er antakeligvis definitivt ferdig i Roma, mens Juan og Heinze forblir store spørsmålstegn. Førstevalget nå er Angelo Ogbonna, som for øyeblikket gjør seg klar til EM-finale med Italia. Problemet, som alltid, er pris. Torino krever €15m for stoppertalentet, mens Roma i ytterste konsekvens vil strekke seg til €11m.

Sesongoppkjøringen starter neste uke. Nå ser også mercatoen ut til å være ordentlig i gang. Vi oppdaterer selvfølgelig alltid når det kommer nyheter!