Mercato: Roma skrur opp farten

Michael Bradley svært nær Roma

Roma viser tydelige tegn til å skru opp farten på overgangsmarkedet. Spillergruppen skal samles på Trigoria i morgen tidlig, hvor blant annet nyervervelsen Dodô kommer til å vise seg frem for første gang. 0830 i morges ankom han Trigoria for å gjennomføre den medisinske testen. På tampen av ferien kommer det også flere nye navn.

Amerikanske Michael Bradley er nå svært nær en overgang til hovedstaden. Roma kommer til å betale rundt €3.5m, samt en spiller eller to. Roma ønsker å sende enten Greco eller Brighi, mens Chievo i tillegg ønsker lån av enten Piscitella, Crescenzi eller Stoian. Alt i alt er det udramatiske avstander mellom Chievo og Roma, og alt tyder på at Roma kommer til å sikre seg amerikaneren innen veldig kort tid. Kanskje i dag.

Samtidig har det også dukket opp et annet navn i løpet av det siste døgnet: greske Panagiotis Tachtsidis. 21-åringen, som er eid av Genoa, tilbragte forrige sesong på lån til Verona, hvor han sannsynligvis også klarte å imponere Zeman. Slik det ser ut nå kommer Roma sannsynligvis til å hente den greske midtbanespilleren for €2m pluss halve Greco, som opprinnelig var tiltenkt en rolle i Bradley-overgangen. Sabatini møtte i går kveld Genoas sportssjef Capozucca, hvor de foruten Tachtsidis også diskuterte Mattia Destro.

Ifølge Leggo planlegger Roma også nå et siste bud for Angelo Ogbonna: €9m pluss David Pizarro. Håpet er at den sterke midtstopperen kan løse problemet i midtforsvaret, og at man deretter kan flytte fokus til høyrebacken.

Videre meldes det at den 18 år gamle spissen Manuel Arteaga (Venezuela) er nær Roma-overgang. Federico Viviani kan være aktuell for lån til Siena, Pescara eller Bari, Juan ser ut til å returnere til Brasil, mens Simon Kjær muligens kan havne i Fiorentina.

Il Romanista skriver i dag at Roma også signerer stortalentet Gianmarco Nesta. Her må vi imidlertid vente litt før det blir A-lagsfotball: Nesta ble født i 2000 og er dermed 12 år gammel. Og ja, han er i slekt med Alessandro Nesta. Han er faktisk sønnen til Nestas bror og det er ikke måte på hvor store forventninger det knyttes til unggutten: «Han er det største talentet jeg noensinne har trent og ligger an til å bli et fenomen. Et enormt talent», sier Volfgango Patarca, som tidligere også har trent Marco Di Vaio, Alberto Aquilani og Alessandro Nesta.

Romas mercato har for alvor tatt fart og det kommer etter all sannsynlighet til å bli viktige nyheter i løpet av denne uken.