Borini og Juan ferdig i Roma…

Det ble med ett år i Roma for Fabio Borini, som i går ble solgt til Liverpool. Engelskmennene betaler €13.3m samt en bonus på €1m knyttet til sportslige prestasjoner. Borini er ikke den eneste som forlater Roma denne helgen. Lagets treningsøkt ble i morges satt på pause da Juan tok farvel med sine lagkamerater, og tok turen i retning Brasil. Brasilianeren har vært i Roma siden 2007 og vil fortsette karrieren i Internacional. Ferdig i Roma er også Leandro Greco, som ventes å dra til Hellas for å spille for Olympiakos.

Mattia Destro er nær Roma-overgang

Mange spillere på vei ut betyr også mulighet for at nye kommer inn. Som vi skrev her på asroma.no tidligere i sommer, har Romas mercato vært hemmet av mange spillere på høye lønninger, og det er derfor behov for å rydde i både stall og budsjett før man kan gjøre de store investeringene. Med gårsdagens og dagens salg, selv om Borini ikke akkurat var uønsket og høytlønnet, har Roma handlingsrom til å re-investere.

Navnet det dreier seg om er selvsagt Mattia Destro. La Repubblica skriver i dag at Roma har kommet til enighet med Genoa om spisstalentet, som er deleid mellom Genoa og Siena. Det ventes at Genoa vil kjøpe Destro fra Siena, før han blir sendt videre til Roma. Flere kilder melder at det kommer til å være et møte mellom de tre klubbene på søndag, og at Destro dernest kan bli klar for Roma på mandag. Prislappen ventes å bli i samme område som det Borini ble solgt for.

Panagiotis Tachtsidis er allerede klar for Roma (kommer på deleier), men sitter på et hotell i Roma i påvente av at Genoa og Roma løser de siste flokene rundt overgangen. Kontrakten er ifølge Genoa-president Preziosi allerede sendt inn til forbundet, og Tachtsidis er i så måte offisielt Roma-spiller. Det som gjenstår nå er å få fornyet kontrakten til Andrea Bertolacci, slik at han kan bli sendt på deleier til Genoa.

Intet nytt å melde om Michael Bradley, som befinner seg i nøyaktig samme situasjon som overnevnte greker. Ettersom Greco takket nei til Chievo må Roma og Chievo kommer til enighet om en annen spiller som kan bli sendt i retur.