Rapid Wien – Roma 1-2

Selv om Roma allerede har rukket å vinne to treningskamper på de 13 dagene i Brunico, var det mot atskillig svakere motstand enn i kveld. De som følger klubben tett skulle derfor få en første pekepinn på hvilken retning Roma beveger seg i med Zeman bak roret, selv om det fremdeles er mange puslespillsbrikker igjen å legge.

Roma startet med følgende 11: Lobont; Rosi, Burdisso, Romagnoli, Taddei; Florenzi, Bradley, Pjanic; Lamela, Osvaldo, Totti

I giallorossi virket ustø i innledningen. Først fikk Burdisso et tidlig gult kort, før Lobont måtte i aksjon på et overraskende forsøk fra Trimmel. Allerede etter 9 minutter tok Rapid ut Payer som med det kunne feire 296 kamper for Rapid. Pjanic ville imidlertid feire dette på sin måtte da han i kamp med innbytteren Königshofer fikk ballen i mål etter 13 minutter. Oppskriftsmessig 1-0 til Roma.

Utligningen skulle imidlertid komme 14 minutter senere da Boyd fikk ballen i mål via stangen på et slags brassespark. Situasjonen oppstod etter at Lobont måtte gi retur ut i farlig sone på et knallhardt skudd fra høyrekanten. Halvtimen spilt og 1-1 i Wien. Etter dette ebbet første omgang ut.

Andre omgang begynte bedre for Romas del og la magica fikk raskt betalt. Innbytterne Simplicio og Pizarro, en duo som mest sannsynlig ikke kan kalle seg Roma-spillere veldig lenge, stod for hendholsvis forarbeid og avslutning da Roma tok ledelsen etter 52 minutter.

Kampen fikk etterhvert preg av å være det den nettopp var; en treningskamp. Allerede i pausen ble Osvaldo ofret til fordel for Nico Lopez, som forøvrig har vært strålende under forsesongen, Heinze kom inn for Romagnoli, Perrotta for Florenzi, Simplicio for Bradley og nevnte Pizarro Okaka for henholdsvis målscorer Pjanic og kaptein Totti. Foruten en drøss med bytter fra Rapid ble Rosi byttet ut med Marquinho etter 55 minutter og til slutt fikk Svedkauskas overta for Lobont mellom stengene med 10 minutter igjen å spille.

Roma var imidlertid nærmere å øke ledelsen enn Rapid var å utligne den, men kampen endte omsider 2-1 til de rødgule. På tre kamper har altså Zeman full pott, men når det gjelder det spillemessige er det foreløpig ikke så lett å kjenne igjen Zemans system i Roma fra den offensive stilen Luis Enrique stod for. Mange spillere fikk prøvd seg i dag, så lar vi det være opp til italiensk media å spekulere i hvilke spillere som blir og hvilke som forsvinner på bakgrunn av startoppstilling i kveldens oppgjør. Vi nøyer oss med å konkludere med at det var en solid forestilling av i giallorossi, som virker på rett vei foran sesongen 2012/13.

AS Romas facebookside kan du se noen utvalgte bilder fra kveldens kamp. Nå finner du også video her.