Destro-Roma: Det komplette kaos

Oppdateres fortløpende i bunnen av artikkelen

Genoa har kommet til enighet med Siena, Roma har kommet til enighet med Genoa, men Destro har kommet til enighet med Juventus? Det råder et komplett kaos rundt Mattia Destro, men Roma håper fortsatt på en positiv løsning. Den som gjør spisstalentet til Roma-spiller.

Dette er avtalen

Destro til fra deleid til Genoa-spiller: Siena mottar €7m pluss 50% av den unge keeperen Eugenio Lamanna.

Destro fra Genoa til Roma: Destro på lån til Roma for €5m med opsjon på kjøp for €7m neste sommer. Samtidig får Genoa 50% eierskap i Valerio Verre og Giammario Piscitella. Verre blir deretter utlånt til Siena, som en del av overnevnte avtale.

Dette er problemet

Roma har angivelig tilbudt Destro en årslønn på €1.5m som vil stige til €2.5m over de fire årene kontrakten vil strekke seg. Destro krever €1.8m for sitt første år i Roma.

Problemet oppsto på et eller annet tidspunkt mellom torsdag og fredag, da Juventus kom flygende inn vinduet for et siste forsøk på å havarere Roma-overgangen. På dette tidspunktet skal Destros agenter ha blitt forespeilet en høyere lønn og muligheten til å spille for Italias beste fotballag.

Dette er løsningen

Med Juventus på trappene skulle man tro at Destro var på god vei til Torino, men det er heller ikke tilfellet. Juventus skal etter sigende kun være interessert i et deleie av Mattia Destro, mens Genoa vil bli ferdig med saken én gang for alle. Og nå er Genoa-president Enrico Preziosi møkklei av hele situasjonen:

– I mine 22 år innen fotballen, er denne situasjonen det mest latterlige som har skjedd meg. Alle forsøker å melde sin interesse, og så skaper man bare problemer for de involverte. Vi snakker for mye om en spiller som foreløpig kun har scoret 10 mål i Serie A, som fortsatt har til gode å vise sin absolutte verdi. Konkurransen driver prisen opp, men Destro fortjener ikke en så vanvittig drakamp, uttalte Preziosi til Sky, og fortsatte…

– Avtalen er på vent og jeg ser mørkt på det. Det er en skandaløs situasjon, og hvis vi ikke fullfører transaksjonen (salg til Roma, red.anm), så blir han i Siena. Det er klubber som spiller på økonomiske betingelser, mens gutten selv ser ut til å foretrekke 300 000 mer, snarere enn egnede omgivelser. Dette er forhandlinger som irriterer meg. Jeg er kvalm og har aldri opplevd noe lignende.

Enrico Preziosi har lovet Destro til Roma, og han sendte i går morges to av sine representanter til Roma for å få alle brikker på plass. Møtet gikk bra, og klubbsjefen har ingen planer om å finne en annen løsning. Preziosi er rett og slett så lei at Destro enten spiller for Roma, eller blir værende i Siena.

– Agentene tror de har funnet en gullgruve, men jeg har intet behov for å hente inn penger gjennom Destro. Så hvis avtalen ikke er i orden innen i morgen, så gir jeg mitt ord på at han blir i Siena. Inter eller Juventus? Jeg lovet Destro til Roma og kommer til å holde ordet mitt. Mattia har sin fulle rett til å avslå Roma, men da blir han i Siena. Jeg ønsker å ha gode relasjoner til andre klubber og da må jeg gjøre meg fortjent til respekten. Destro kan spille for de 400 000 han får i Siena, fremfor millionene Roma vil gi ham, avslutter Preziosi.

Og Preziosis uttalelser kan ha fått ballen til å rulle igjen. Ifølge Sky-journalist Angelo Mangiante kan det tross alt gå mot Mattia Destro i verdens vakreste klubb: – Jeg snakket nettopp med personer nær Destro, som er med han i Trentino. Han er entusiastisk over å ha valgt Roma og Zeman. Det kommer ingen overraskelser nå.

Den har vi hørt før?

Oppdateringer

14:00 – Sport Mediaset melder at Sabatini kommer til å møte spillerens agenter i løpet av lørdag for å finne en løsning.

15:00 – Retesport melder om Destro til Roma innen tirsdag.

17:06 – Genoas sportssjef Pietro Lo Monaco: «Roma har tatt de viktigste stegene med tanke på kjøp av Destro. Men ikke overraskende er pengene en avgjørende faktor i fotball, og i øyeblikket har Juventus tilbudt Destro mer penger. Vi får se hvordan det ender.»

17:15 – Gianluca Di Marzio sier i en oppdatering på situasjonen at forhandlingene mellom Sabatini og Destros agent trolig vil finne sted på mandag eller tirsdag. Sabatini er klar over interessen fra Juventus og vil derfor ikke la avtalen eventuelt strande uten vansker.

17:30 – Sky Sport: Møtet mellom Sabatini og Destros agent vil finne sted på mandag. Sabatini vil forsøke å dra i land avtalen før han reiser til USA for å overvære treningskampen mot Liverpool (25.juli).