Destro og Piris klar på mandag?

Ivan Piris blir etter alle solemerker Romas nye høyreback.

Det blir ikke skikkelig sommer uten plaskende, norsk regnvær og en såkalt telenovela fra Romas overgangsmarked. Denne helgen har inneholdt begge deler. Etter en smått katastrofal ukeslutt så det mørkt ut for de som håpet på Mattia Destro i Roma, men nå ser det likevel ut som det hele ender som forventet tidligere i uken. Avgjørelsen kan komme i morgen.

Fenucci og Sabatini skal etter planen møte Contratto og Vigorelli i løpet av mandagen. Målet er å komme til en enighet om kontrakten – ikke å overbevise Destro om at Roma er det rette. For akkurat den tanken skal Destro være mer enn åpen for. Ifølge flere Sky-journalister, deriblant Mangiante og Di Marzio, er Destro meget positiv til mulighetene som venter i Roma og har allerede gjort seg bekvem med at fremtiden ligger i hovedstaden.

Da gjenstår kun de økonomiske betingelsene, presset opp av Juventus’ siste fremstøt. Juventus skal ha tilbudt €1.7m i året, mens Roma presenterte et bud på €1.3m. Destro krever €1.6m, men det spørs om ikke partene kan møtes på midten. Uansett – Destro er fortsatt nær Roma og i morgen kan den hvite røyken sive ut av Trigoria.

– Jeg håper vi kan få signert Destro. Han er en lovende ung spiller. Roma og Siena er to forskjellige ting, men han vil føle seg hjemme og i de beste omgivelser. Han er imidlertid ikke Roma-spiller helt ennå. Jeg håper han kan bli en klassespiller innen 2-3 år, sa Totti på gårsdagens pressekonferanse i Chicago. Sannsynligvis har han også, i god Totti-stil, sendt sms direkte til Destro. Hvem kan vel glemme De Rossis tekstmelding til Borriello? Annamo a vince!

Destro er ikke eneste spiller på vei inn. Romas nye høyreback heter Ivan Piris, er 23 år og kommer fra Paraguay. Sao Paolo-spilleren ventes til Roma nær sagt når som helst, men sannsynligvis i begynnelsen av kommende uke. Piris er en energisk, rask høyreback («Den nye Dani Alves») som ifølge youtube har alle de nødvendige ferdighetene for å bli populær i Roma.

Samtidig er flere på vei ut. Hittil har vi skilt lag med Cicinho, Cassetti, Pigliacelli, Antunes, Juan og Simplicio. Bertolacci har blitt sendt på deleier til Genoa, Curci har blitt lånt ut til Bologna og Viviani har blitt lånt ut til Padova. Nestemann ut kan være Leandro Greco, som ventes å fly til Hellas i morgen for å signere kontrakt med Olympiakos. Marco Borriello ser også ut til å være ferdig i Roma veldig snart. Ifølge Sky skal Werder Bremen, Tottenham og Galatasaray alle være interessert i spilleren som etter eget utsagn har scoret mer enn 25 000 mål.

Da gjenstår omtrent kun David Pizarro og Simone Perrotta fra Sensi-regimets overbetalte legion. Begge har ett år igjen av kontrakten og ser ut til å være mer enn fornøyd med å bli værende. Vi får se.