Destro: «Jeg er veldig glad for å ha signert!»

Mattia Destro er klar for Roma!

Etter flere uker og måneder med spekulasjon, er det omsider klart: Mattia Destro er Roma-spiller! Den offisielle meldingen mangler riktignok fortsatt, men de ulike partene går langt i å bekrefte at nettopp dette er utfallet av sagaen om Mattia Destro. Nyheten kom like før 18:00 i kveld da både La Gazzetta dello Sport og Sky Sport mer eller mindre samtidig meldte at Destro og Roma hadde kommet til enighet. Senere har også Sienas sportssjef Antonelli bekreftet at avtalen er i boks.

Etter kveldens trening ble Destro naturligvis et hett intervjuobjekt, men selv var han sparsommelig med kommentarene: «Såpeoperaen er over. Jeg er veldig glad for å ha signert», sa han med et smil og klar hentydning til hans nye karriere i Roma. Destro ventes til Roma i morgen tidlig, hvor han vil gjennomgå den medisinske testen og deretter sette en offisiell slutt på et mareritt av en overgangsaffære.

Destro har rukket å bli litt omstridt allerede før han har ikledd seg giallorosso for første gang. Mange har reagert på situasjonen som har utspilt seg mellom han og Juventus, men ifølge Sky skal det ha vært spillerens agenter som foretrakk den gamle dame. Det skal angivelig også ha vært Destros sterke ønske om å dra til Roma som gjorde at agentene forhandlet med Sabatini helt til 04:00 i natt.

Det er foreløpig ubekreftet hva Roma betaler for Destro, men de fleste rapporter peker i retning av at han kommer på lån for €5m pluss deleierskap av Verre og Piscitella (førstnevnte lånes dernest fra Genoa til Siena), med en opsjon på kjøp for €7m. En opsjon som Roma naturligvis kommer til å benytte seg av.

Det har også skjedd andre ting på overgangsfronten i dag. Leandro Greco er offisielt klar for Olympiakos, og her sies det at Roma får magre €0.65m i overgangssum. Aleandro Rosi ser også ut til å være på god vei ut, men i motsetning til Greco blir han værende i Italia. Det meste peker nå i retning av at Rosi sendes på lån til Parma med opsjon på kjøp. Overgangen blir imidlertid ikke satt til verks før Ivan Piris er på plass. Det meste er i orden for paraguayanerens overgang til Roma, rent bortsett fra mindre detaljer med selskapet som eier deler av Piris’ kontrakt.

Hva synes Romanisti Norvegesi om signeringen av Mattia Destro? Bruk kommentarfeltet!