Destro, en rett høyre til konkurrentene

NB: Overgangen er i skrivende stund ikke gjort offisiell. Destro ventes til Roma på torsdag for medisinsk test. Oppgjør av deleierskap mellom Genoa og Siena, samt overgang for Verre og Piscitella til deleierskap, gjør at papirmøllen må gå sin gang før avtalen blir presentert som offisiell. Kontraktene er imidlertid signert.

Un Destro in faccia

‘Han ble presset til Roma’, ‘Roma ble lurt til å kjøpe dyrt’ og ‘Destro er overvurdert’. Etter Sabatinis effektive sluttstrek i går formiddag, kan man nesten garantert forvente at slike kommentarer vil bli slengt mot Roma. Og bevares, det er også sannsynlig at Roma betalte i meste laget for kometen fra Ascoli; totalt €12m pluss deleierskap av Piscitella og Verre (to av Romas største talenter) bærer preg av den voldsomme interessen rundt Destro. Spillerens valg indikerer imidlertid at Roma fortsatt kan konkurrere om ettertraktede spillere.

Il Romanista 25.07.2012 – «UN DESTRO IN FACCIA»

Il Romanista klasker i dag til med forsiden «Un Destro in faccia», som på godt norsk boksespråk betyr «en rett høyre». Corriere dello Sport utnevner Roma til vinnere. I kamp med de største italienske klubbene var det til slutt Roma som kom seierende ut av kampen, mye takket være Sabatini og Zeman.

«Roma og sportsdirektør Walter Sabatini fortjener honnør for sin oppførsel i denne prosessen», uttalte Genoa-president Enrico Preziosi i går ettermiddag. «De oppførte seg upåklagelig, holdt ordet sitt og hadde alltid riktig innfallsvinkel. Jeg er veldig glad for at jeg innledet samtalene med Roma, som jeg inntil nå aldri hadde jobbet med på dette nivået.»

Zeman avgjørende

Også spillerens far, Flavio Destro, er fornøyd med utfallet: «Dette er definitivt det beste valget for Mattia. Han hadde mange tilbud, og etter å ha vurdert dem alle valgte han Roma. Jeg må si at Mattia har vært svært moden i denne prosessen. Han lyttet til alle og tok rådene i betraktning, men til slutt var det han selv som tok valget», forteller han til Radio Sportiva.

«Det var så mye kaos rundt denne overgangen, men alt ble ordnet med total ro. Det overrasker meg, da jeg ikke hadde trodd han skulle motstå presset. Hver dag var han på forsidene av avisene, men forandret seg ikke fra dag til dag», fortsetter Destro senior. Interessen fra de tre store (Inter, Juventus og til dels Milan) har vært stor, men Flavio Destro ønsker ikke å utdype hva som har skjedd denne sommeren: «Såvidt jeg vet har det vært en rekke henvendelser om mer informasjon, for å vite hvor gutten står, hva han ønsker, hva han føler».

Til slutt falt avgjørelsen på Roma, og ifølge Flavio kan mye av årsaken vært Zdenek Zeman: «Jeg tror mye av grunnen var Zdenek Zeman. Det å ha en trener som elsker offensiv fotball har definitivt spilt en rolle i denne overgangen».

«Destro vil eksplodere under Zeman»

Destro får mye skryt av sin tidligere sjef Giuseppe Sannino, som trente 21-åringen gjennom sin første Serie A-sesong: «Det var forutbestemt at han kom til å havne i en stor klubb og jeg er veldig glad på hans vegne», kommer det fra Palermos nye trener. «I hovedstaden finner han Zeman, en trener som kommer til å få Destro til å eksplodere. Jeg håper han kan bli en stor spiller, som de han nå skal spille med, som kommer til å hjelpe ham fremover».

«Han er en fantastisk gutt. Vi har alle feil og mangler, men Destro har en spesielt fin egenskap: han gir aldri opp og forsøker alltid å forbedre seg. Jeg har alltid hatt et meget godt forhold til ham», avslutter Sannino.

Neste post: forsvaret

Det gjenstår å se hvordan Mattia Destro sys inn i Zemans 433, men sannsynligvis er han signeringen som kompletterer Romas angrepsrekke. «Navnet forteller alt», svarte Zeman da han ble spurt hvor Destro kom til å spille. Altså til høyre. Trolig var det en spøk snarere enn en taktisk vurdering, for det meste tyder på at Destro er tiltenkt rollen som midtspiss. Noe som også kompliserer angrepskabalen. Med Totti og Osvaldo som konkurrenter til samme posisjon, spørs det om ikke sistnevnte kan forlate klubben til fordel for en mer utpreget kantspiller. Uansett, både angrep og midtbane ser nå ut til å være ferdigbygget, med forsvaret igjen som siste post.

Og i forsvaret er det stadig endringer. Store endringer. Parma og Roma er ifølge Sky enige om en overgang for Aleandro Rosi, som i første omgang blir utleid. José Angel ser heller ikke ut til å ha en fremtid i Roma, og kan være på vei til Benfica. Motsatt vei ryktes Ezequiel Garay. Det samme gjør Bruno Uvini. På høyrebackplass handler mye fortsatt om Sebastian Jung, med Vasilis Torosidis som alternativ. Roma er ikke ferdighandlet, og det blir ingen Sabatini på tribunen når Liverpool står på motsatt banehalvdel. Romas sportsdirektør har nemlig kansellert flybilletten…