Første skikkelige utfordring?

Gode fotballspillere, god stemning.

Etter gårsdagens signering av Mattia Destro kan vi vel trygt si at de fleste av oss pustet lettet ut. Enten man var glad for at stortalentet endte opp i gult og rødt til slutt, eller om man bare var lut lei av å se navnet hans i overskrift etter overskrift, ofte berettiget fulgt av ordet såpeopera, er det uansett gledelig å kunne rette øynene mot nye horisonter.

I første omgang ser vi mot vest, og mot Boston. Der er ikke ovennevnte nyervervelse, men som kjent resten av troppen som i kveld/natt skal spille det som uten å overdrive kan sies å være første treningskamp mot skikkelig motstand. På den andre siden venter Fenway Sport Groups andre europeiske storlag, nemlig Liverpool, en klubb som har flere likhetstrekk med dagens Roma: Begge kommer fra en skuffende sesong i hjemlig serie, har en ny trener, og har et lag som innehar mye talent, men som har stanget og slitt uforholdmessig mye de siste par sesongene.

Roma kommer som kjent fra et brukbart 4-0-resultat mot Zagleibe Lubin, en kamp hvor flere viste gode takter, og hvor målene var over gjennomsnittet fine. Liverpool på sin side, spilte lørdag kveld mot Toronto FC, en kamp som noe skuffende for de røde engelskmennene endte 1-1.  Når det gjelder startelleveren ser det ikke ut som at Zeman gjør en eneste forandring fra forrige kamp, noe som gjør at den blir seende slik ut:

Roma (4-3-3): Lobont; Rosi, Burdisso, Castan, Taddei; Bradley, Tachtsidis, Pjanic; Lamela, Osvaldo, Totti.

Dette laget fungerte som sagt bra i forrige kamp, men det skal bli spennende å se i dag om spillere som for eksempel Tachtsidis får såpass mye rom å boltre seg på mot sterkere motstand. Når det gjelder Liverpools startellever mener flere kilder på at dette er deres mest sannsynlige startoppstilling, og Alberto Aquilani ser ut til å få nok et gjensyn med moderklubben:

Liverpool (4-3-3): Jones; Carragher, Agger, Skrtel, Josè Enrique; J. Cole, Lucas, Aquilani; Ibe, Sterling, Morgan.

I motsetning til Zeman har Rodgers gjort flere forandringer på laget, og startoppstillingen foran denne kampen må sies å være langt sterkere. Liverpool spilte også med 11(!) nye spillere fra pause mot Toronto. Dette vil trolig ikke skje i natt, selv om vi helt klart vi se svært mange bytter, som seg hør og bør i en treningskamp.

Kampen starter klokken 00.30 norsk tid, og vises på TV2 Premier League og TV2 Sumo. Hvis man ikke skulle ha tilgang på noen av disse, vil det selvsagt dukke opp en stream eller to i løpet av kvelden.