Roma stadig nærmere Balzaretti

Federico Balzaretti vil til Roma. Og Roma vil ha Balzaretti.

Med både angrep og midtbane mer eller mindre ferdigstøpt, gjenstår kun forsvaret hvor det nå kommer nokså store utskiftninger. Aleandro Rosi og José Angel ser begge ut til å være overflødige, og som erstatning har Ivan Piris allerede tatt høyrebacken. Pressemelding kommer antakeligvis i morgen, sammen med Mattia Destro.

Samtidig kan det se ut til at Sabatini har kommet til enighet med Olympiakos om deres kaptein, Vassilas Torosidis, som også har nærmere 50 landskamper for Hellas. Etter rapportene skal Roma også være enige med spilleren om de personlige betingelsene, mens avtalen med grekerne skal dreie seg om et beløp rundt €3m. Det har imidlertid ikke kommet flere nyheter om dette i løpet av helgen, noe som kan bety at Sabatini i noe typisk manér avventer andre alternativer til høyrebacken.

Men kanskje mest interessant, på venstrebacken: Roma og Palermo har i dag hatt møter om Federico Balzaretti, og rapportene tyder på en viss fremgang mellom de to klubbene. Napoli skal allerede ha tilbudt €5m, og eksentriske Zamparini bekrefter at Roma må matche dette budet for å sikre seg Balzaretti. Ifølge retesport skal dagens Roma-bud ha vært et lån på €2m, med opsjon på kjøp for €3m.

Fordelen til Roma, kontra Napoli, er at Balzaretti heller vil til Roma. Av flere årsaker. Det viktigste hensynet er Balzarettis privatliv, hvor Roma på mange måter er skreddersydd for hans behov. For det første skal ikke Roma delta i Europa League, noe som gir Balzaretti en litt åpnere midtuke. For det andre er det lettere å komme seg fra Roma til Paris, hvor hans kone Eleanora Abbagnato holder hus. Hun er nemlig ballerina og ansatt av Opéra Garnier.