Calcio Mercato: Sjarmøretappen frem til seriestart

Ting ser utvilsomt bedre ut nå enn de gjorde for ett år siden. Ved månedskiftet juli-august 2011 var store deler av troppen et stort rot, mens det på samme tid i år ser betraktelig bedre ut. Etter signeringene av Destro, Piris og Balzaretti har Roma mer eller mindre kontroll på overgangsmarkedet og resten av måneden vil nå handle om å ferdigstille troppen for en ny sesong.

Disse skal ut

Det er ikke så vanskelig å tenke seg til hva Sabatini nå fokuserer på. Rosi, Heinze, Pizarro, Perrotta, Borriello og Okaka er alle utelatt fra listen over spillere som dro til Irdning i Østerrike denne uken. De 6 ventes å forsvinne fra Roma i løpet av august, og førsteprioritet blir deretter å kjøpe høyreback og midtstopper.

Posisjon Spillere
Keepere Stekelenburg, Lobont, Svedkauskas
Venstrebacker Balzaretti, Dodô, Taddei
Høyrebacker Piris, xxx, Rosi
Midtstoppere Burdisso, Castan, Romagnoli, xxx, Heinze
Midtbanespillere De Rossi, Pjanic, Bradley, Florenzi, Tachtsidis, Marquinho, Lucca, Pizarro, Perrotta
Angripere Totti, Osvaldo, Lamela, Destro, Bojan, Lopez, Borriello, Okaka

Aleandro Rosi har fått beskjed om at han ikke vil bli satset på og vurderer for øyeblikket sin egen fremtid. Den kan fort ligge i Parma, som er enige med Roma om en overgang. Rosi skal angivelig ha avslått budet fra Parma tidligere i uken, men etter å ha blitt utelatt fra Irdning-leiren, kan det virke som om Rosi igjen revurderer tilbudet.

Gabriel Heinze ble også utelatt fra troppen som reiste til Irdning, noe Zeman begrunnet med taktiske og tekniske disposisjoner. Med andre ord – Gabriel Heinze vil bli solgt. Tornadoen fra Argentina er ønsket av både Bologna og Olympiakos. Sistnevnte kan bli aktuelt i en byttehandel.

På midtbanen skal det også kuttes ned i antallet. Både David Pizarro og Simone Perrotta har for lengst utspilt sin rolle i klubben, men hever fortsatt betydelige lønninger. Og mens interessen for Heinze og Rosi tilsynelatende er god, kan det virke som om disse to er hakket mindre omsettelig. Spesielt fordi veteranene ønsker å fullføre kontraktene de har med klubben. (Begge utløper i 2013; Simone Perrotta forlenget i våres pga en klausul i hans daværende kontrakt)

I angrepet er det også to navn som skaper bekymringer. Det ene litt mer enn det andre. Marco Borriello, Daniele Pradès siste colpo før han ble løst fra kontrakten som sportssjef, er den store bekymringen. Napolitaneren er alt annet enn het på markedet, hovedsaklig på grunn av høy lønn, og per nå ser det ut som den eneste muligheten ligger i et lån. Genoa vurderer angivelig Borriello dersom Gilardino blir solgt. Stefano Okaka skal også ut, muligens til Parma.

Høyreback og midtstopper

José Angel ble i går sendt på lån til Real Sociedad og dermed er venstrebackposisjonen ferdig dekket. Det samme kan ikke sies om høyrebackplassen, hvor det ubeskrevne bladet Ivan Piris for øyeblikket er eneste satsningsområde. Planen er å erstatte Rosi med en annen høyreback, ventelig Vasillas Torosidis fra Olympiakos. Ifølge en rekke rapporter de siste ukene har Roma mer eller mindre en avtale på plass for den greske høyrebacken, men det avhenger av at Rosi melder overgang. Dessuten kan interessen for Sebastian Jung blomstre opp igjen.

På midtstopperplass gjenstår det å se hvilken kurs Sabatini og Zeman velger. Kursen kan bli avgjort av unge og lovende Alessio Romagnoli, som til tross for sine 17 år har fått mye spilletid av Zeman denne sommeren. På dagens pressekonferanse forklarte Zeman at Romagnoli sannsynligvis blir en del av troppen kommende sesong, og da spørs det om Roma vil se i retning en etablert midtstopper – snarere enn en ung og lovende.

I kategorien ung og lovende har Bruno Uvini preget ryktespaltene denne sommeren. Brasilianeren er for øyeblikket i London for å delta i Fotball-OL (eller varme benken, rettere sagt), og kan være et aktuelt navn når turneringen er ferdig. Dette hadde imidlertid vært mer aktuelt dersom ikke Romagnoli hadde storspilt og Heinze som konsekvens ble solgt. Det som mangler i forsvaret nå er først og fremst et fullgodt alternativ som fast stopper, og dermed snakkes det også mest i disse baner.

Navnet som preger italienske medier nå er Sao Paulo-stopper Rhodolfo. Høyreist, kompromissløs og etablert. 25-åringen seiler opp som det heteste alternativet på stopperplass, men brasilianeren har kontrakt til 2016 og Sao Paulo virker ikke nevneverdig interessert i å selge. Roma må trolig opp i €10m dersom denne overgangen skal la seg gjøre.

Med 22 dager til seriestart og en snau måned til overgangsvinduet stenger, har Roma sannsynligvis kun mindre justeringer igjen før troppen er ferdigstilt. Neppe et keeperbytte, selv om enkelte medier spekulerer i et salg av Stekelenburg, og neppe et spissbytte, selv om Osvaldo også linkes til diverse klubber. Samtidig – en vet aldri med Roma.