Offisielt: Rosi, Pizarro og Heinze ut

– Takk alle sammen, og Forza Roma, skriver Gabriel Heinze på ASRoma.it

Denne uken har det vært en bedagelig oppdatering av ASRoma.no. Det skyldes i fremste rekke sommerferie for de mest sentrale aktørene på siden, men også lavere tempo på Trigoria enn de foregående ukene. Det vil si, lavere tempo på spillere og rykter inn.

Spillere ut

På ut-siden har det derimot vært ganske stor aktivitet. Først ut var Aleandro Rosi som tidlig i uken gjensidig brøt kontrakten med AS Roma. Like etterpå signerte han en femårskontrakt med Parma. Det har blitt klarere og klarere for Zeman at Rosi ikke har ferdighetene til å fungere optimalt i førstnevntes totalback-rolle.

Den chilenske midtbaneeleganten David Pizarro har seks sesonger bak seg i Roma. Nå skal han hjelpe Vincenzo Montella og Daniele Pradè, sammen med blant andre Alessio Cerci og Albero Aquilani, å gjenreise stoltheten over de grønne åsene bak Piazza Michelangelo i Firenze. Playmakeren ble frigitt av Roma tidlig i uken og signerte umiddelbart en to-årskontrakt med la viola.

I tillegg har det lenge vært klart at Gabriel Heinze ikke har noen fremtid i klubben, til tross for at han kunne kreve et års forlengelse av avtalen ettersom han passerte 25 kamper for i giallorossi under fjorårets sesong. Før helgen ble det imidlertid klart at argentineren gir seg i klubben og mest sannsynlig fortsetter karrieren i hjemlandet hos Newell’s Old Boys. Forsvarsspilleren ble lenge ansett som verdifull for Zeman på grunn av sin anvendelighet i den bakre fireren, men dette forandret seg da planene for treningsleiren i Irdning ble lagt i forrige uke hvor Heinze ikke ble funnet god nok til å være med.

Det er fremdeles lite nytt rundt Marco Borriello, Simone Perrotta og Stefano Okaka. Ingen av disse har noen plass i Zemans planer og vil forsvinne ut porten på Trigoria før sesongen starter. Førstnevnte Borriello har lenge vært på vei til Genoa, men det siste her er at Genoa DS Capozucca har uttalt at laget fra fiskebyen er komplett i angrep. Istedet har Milan seilet opp som et alternativ for den høyreiste angriperen. Det har til og med vært spekulert i en byttehandel med Antonio Cassano, noe som – høyst trolig – er det reneste oppspinn. I tillegg står som alltid Manchester City klare med både penger, sabler og strippere til Daniele De Rossi, uten at noen overgang synes å være mer sannsynlig i vår livstid.

Ut har forøvrig ungutten Simone Sini også forsvunnet på lån til Pro Vercelli.

Spillere inn

Etter flere uker med reneste bonanza på innkjøpsfronten har det vært rolig. Det skal imidlertid være midler å hente nye spillere for, særlig etter at store innhogg i budsjettet i form av Pizarro og Heinzes lønninger nå er borte. Det er klart at Roma søker en erfaren midtsopper. Rhodolfo og Bruno Uvini fremdeles aktuelle. Etter Heinzes avgang vil det garantert bli forsterket her.

Heller ikke på høyrebackposisjon er det noe nytt å melde annet enn at behovet er ytterliggere prekært med Aleandro Rosi borte. Ivan Piris er foreløpig eneste alternativ, og Olympiakos’ Torosidis fremdeles det heteste navnet.

Hva nå?

En slutning å trekke fra den siste ukens magre fangst er at Sabatini og Zeman nå evaluerer de nyankomne spillerne og markedet før en gjør de siste fremstøtene like før sesongstart. Stallen virker nemlig mer og mer komplett, og det er lite som minner om kaoset i fjor da troppen fremstod som halvferdig klokken 12:00 på overgangsvinduets siste dag. Samtidig er det behov for mer dybde på enkeltsposisjoner, særlig i midtforsvaret og på høyreback.

AS Roma er garantert ikke ferdig med sommerens calciomercato og ASRoma.no følger sluttspurten!

PS: Maarten Stekelenburg ble i går far for andre gang. Vi gratulerer!