Mercato: Brasiliansk midtforsvar

Marquinhos skal være nær overgang til Roma

«Innen tre eller fire dager kommer vi til å gjøre noe. Førstevalgene er på plass (Burdisso og Castan, red.anm.), men forsvaret kommer til å bli forsterket. Vi kommer også til å gjøre det fort for å gi Zeman tidligst mulig en komplett stall å jobbe med. Vi trenger en midtstopper. Brasiliansk? Det er mulig. Det er også sannsynlig». Slik oppsumerte Sabatini situasjonen for 4 dager siden, og det er ting som tyder på at noe kan være i bevegelse.

Rhodolfo og Lovren ser ut til å ha blitt strøket fra listen. Sao Paolo krever €15m for førstnevnte og Roma er kort og godt ikke i nærheten av å gå med på denne prisen. Det samme gjelder Dejan Lovren, som er priset for høyt av Lyon. Det som imidlertid gjør disse to alternativene bortimot helt uaktuelle, er at ingen av de ser ut til å få godkjent europeisk pass. Og etter signeringene av Castan og Dodô har ikke Roma mulighet til å hente flere borgere utenfor EU.

Med disse nyhetene i bakhånd, blir det nå stadig varmere rundt Bruno Uvini. 21-åringen var med i Brasils OL-tropp, men fikk kun spille noen få minutter mot Sør Korea. I fjor sommer var han kaptein for det brasilianske laget som vant U20-VM. På klubbnivå har han imidlertid slitt med spilletiden.

Ifølge Sky-journalist Gianluca Di Marzio pågår det nå en drakamp mellom Roma og Napoli for signaturen av den unge brasilianeren. Corsera-journalist Luca Valdiserri mener Roma kan ha en avtale på €2m samt 20% av et eventuelt videresalg. Denne teorien deles også av Corriere dello Sport, som har reposisjonert seg etter flere dager med intenst Rhodolfo-skriveri. Trolig kan det komme avgjørende nyheter i løpet av dagen i dag.

Uvini er imidlertid ikke den eneste brasilianeren det snakkes om. Roma skal, ifølge Di Marzio, være nær en avtale med Corinthians om midtstopperen Marquinhos. Roma har en representant i Brasil som ledet forhandlingene i går kveld, og det hevdes at en avtale er nært forstående. I likhet med Bruno Uvini har også Marquinhos fartstid som kaptein for Brasils aldersbestemte landslag. I hans tilfelle er det U-17, hvor Brasil i fjor nådde semifinale men fikk stryk av Uruguay. Marquinhos omtales som en rask og kontant stoppertype.

Spørsmålet nå er om Roma henter begge disse to, eller om man nøyer seg med én. Slik det ser ut kan både Uvini og Marquinhos være aktuelle samtidig. Valget av brasilianske stoppere er naturligvis heller ikke tilfeldig. Zeman foretrekker stoppere som bryter høyt og angriper motstanderen omtrent før angrepet har startet. Både Marquinhos og Uvini skal være typisk brytende stoppere som passer til nettopp denne beskrivelsen.

I mellomtiden pågår det også den evige kampen om å kvitte seg med Marco Borriello og Simone Perrotta. Perrotta ser ut til å avslå det meste som blir foreslått, mens Borriello rykker nærmere en retur til Milan.