Mercato: Ferragosto uten rød tråd

Romas mercato er kanskje inne i sin mest uforutsigbare fase på lang tid, ytterligere tåkelagt av den italienske høytiden Ferragosto og full stopp i troverdige nyheter. Mesteparten av laget er ferdigsnekret, men det gjenstår fortsatt sikring på midtstopperplass, trolig også på høyreback.

Usikkerheten består primært i hvilken retning Sabatini velger: ungt og uerfarent i form av Marquinhos og/eller Bruno Uvini, eller mer etablert i form av Rolando eller Lovren? Og hentes det i det hele tatt en høyreback?

Foruten det viktige veiskillet mellom ungt/billig og etablert/dyrt, ligger det også en tydelig begrensning fra Zdenek Zeman. Il Boemo har et tak på 23 spillere, et antall som allerede er nådd dersom man ekskluderer dødvekt som Borriello, Perrotta, Tallo etc.

Stekelenburg, Lobont og Svedkauskas blir keepertrioen. Balzaretti og Dodô bekler venstrebacken, Piris høyrebacken, mens Taddei kan være alternativ på begge backene. Castan, Burdisso og Romagnoli er per nå de eneste midtstopperne. På midtbanen er det dobbelt dekning; De Rossi (Tachtsidis), Pjanic (Marquinho), Bradley (Florenzi), samt litt ubestemmelige Jonatan Lucca. Samme situasjon gjelder i angrepet: Totti (Bojan), Destro (Osvaldo), Lamela (Lopez). Totalt 23.

Og så tilbake til alternativene. Fra Italia sies Marquinhos å være svært nær Roma – nesten på grensen til signert – mens det fra Brasil meldes om et nytt kontraktstilbud fra Corinthians. For ikke å nevne pappa Marquinhos, som mener sønnen bør bli i Corinthians. Likevel, Marquinhos ser ut til å være på vei. Brasilianske Globo Esporte melder også i ettermiddag at dette ser ut til å bli tilfelle.

Dersom Marquinhos imidlertid skulle ryke, meldes det at alternativet er Antonio Carlos, også han utrolig nok fra Corinthians. Og så er det Bruno Uvini, der agenten bekrefter interesse fra både Napoli og Roma, men at den endelige avgjørelsen blir tatt av Sao Paulo. Blir det én ung midtstopper, to unge midtstoppere, én etablert og en ung eller kun en etablert? Blir det kun Marquinhos, eller satser man i tillegg på Uvini eller en mer etablert stopper? Kort og godt – forvirrelsen er komplett.

På høyreback er det heller ikke lett å spå hva planen egentlig er. Rosis avskjed ble antatt å være et klart signal på at en ny høyreback ville komme inn, og på det tidspunktet lå Torosidis klar til å melde overgang. Siden har imidlertid ryktene dødd ut, men ikke mer enn at Roma angivelig er én telefon unna å komplettere overgangen. Så er vi igjen tilbake til Zeman og hans 23-mannstropp. Blir Torosidis én mann for mye?