Kommentar: Daniele De Rossi – et umulig salg

Daniele De Rossi. Ikke til salgs.

«Hvor mye koster han? Er han til salgs?» Slik oppsummerer Gazzetta dello Sport timen i mixed zone etter England-Italia, der Daniele De Rossi hadde stanget inn ledelse og ellers levert en brukbar regi i hjertet av Italias midtbane. Den kom i så måte som bestilt, påstanden om at Sergio Berti – De Rossis agent – hadde flydd til Manchester for å snakke med City. Vi så den komme. Alle i hop.

Og mulig det stemmer. Kanskje dro Sergio Berti til Manchester for å snakke om Daniele De Rossi. Eller kanskje han dro til Manchester for å bistå en annen klient – Aleksandar Kolarov. Eller hva med denne: kanskje Berti ikke en gang er i Manchester? I gårsdagens artikkel fra SkySports ble det aldri nevnt navn, og da er det lett å tenke tilbake til januar da de trodde Claudio Pasqualin var agenten.

Per nå er det lite substans i ryktene om Daniele De Rossi. Det lyste også klart gjennom av Gianluca Di Marzios totalt innholdsløse oppdatering rundt midnatt i går: «City har enda ikke presentert et formelt bud, men det kan være en dialog mellom Manchester City og Daniele De Rossi». Javel.

Den som har gått lengst er Alfredo Pedullà, den tidligere Corriere dello Sport-journalisten som nå livnærer seg som ekspert på overgangsmarkedet. Onsdag kveld skrev han på sin egen hjemmeside at Manchester City faktisk hadde presentert et bud, på hele 40 millioner pund. Et bud av såpass størrelse at Roma får problemer med å takke nei.

Det er naturligvis et vanskelig valg, men Roma kommer ikke til å selge Daniele De Rossi. Det lar seg rett og slett ikke gjennomføre. Ikke slik AS Roma står posisjonert i den evige stad. Entusiasmen er tilbake, mye hjulpet av Zdenek Zeman. Hva vil et slikt salg gjøre for entusiasmen, annet enn å pulverisere den fullstendig? Og hvordan vil lokalmediene reagere?

James Pallotta, som snart overtar presidentvervet fra Thomas DiBenedetto, forklarte at USA-turnéen var et kjærkomment avbrekk fra det vanvittige trykket i Roma. Et avbrekk fra 7 radiokanaler dedikert til klubben og tunge medier som aldri går av veien for å dyrke sin overordnede visjon for hvordan AS Roma bør opptre. Det er ikke lenge siden klubben befant seg i et mediekomplott, der tunge navn som Marione og Renga leverte en sinnrik påstand om frimureri internt i klubben. Alt for å sverte de nye eierne.

Men faktum er at AS Roma for øyeblikket har mediene i sjakk. Ansettelsen av Zeman stilnet mediekjøret. Det skapte ro, arbeidsrom. Det skapte sågar optimisme og entusiasme blant journalistene. For ikke å glemme supporterne, som ikke har hatt denne optimismen og gleden på mange, mange år.

Et salg av Daniele De Rossi vil demolere alt dette arbeidet. Omverdenen, slik klubben kjenner den, vil gjenoppstå som en fiende og på ny plante skepsis blant folket. 40 millioner pund er mye penger. Det er nok til å bringe egenkapitalen tilbake til positivt fortegn. Det er imidlertid ikke nok til å bøte for skade på både sportslige og organisatoriske verdier. Mediene har allerede gitt sin forvarsel, og klubben er kjent med den. Baldini og co må være gal for å trosse advarselen.

Og hvem har sagt at Roma ønsker å selge? At De Rossi vil til Manchester City? Roma vil faktisk ikke selge Daniele De Rossi og Daniele De Rossi vil faktisk være i Roma. Det var tross alt derfor han signerte kontrakt i januar. Pump olje et annet sted, Sheikh Mansour.