Marquinhos har bestått legesjekken

Marquinhos etter sin medisinske sjekk. Foto: forzaroma.info

«Idolet mitt er Thiago Silva»

Marquinhos landet i Roma tidlig i morges, og gikk sporenstreks i gang med den medisinske sjekken på Gemelli. Sjekken bydde ikke på noen problemer, og den unge brasilianeren ble deretter tatt med på lunsj ute ved havet. Roma har foreløpig ikke annonsert overgangen, men dette kommer sannsynligvis i løpet av morgendagen. I dagens Gazzetta dello Sport blir man bedre kjent med Romas nye midtstopper. En attenåring litt ulik de fleste andre; fra enkle kår og med en dyp katolsk tro.

Marquinhos, du er vant til tøffe tak, men er du klar for dette eventyret, i en alder av bare 18?

Jeg skal vinne en plass fra dag til dag, jeg er klar. Jeg er har hatt en rask progresjon i fotballen og nå vil jeg at Roma skal bli min klubb i mange år, som det har vært for mange andre brasilianske midtstoppere som Aldair, Zago og Juan. Det er en skole for oss brasilianere.

Har du snakket med Castan?

Leandro Castan var avgjørende for at jeg valgte Roma. Han snakket veldig varmt om spillergruppen, om brasilianerne, om klubben og den italienske kulturen. Vi kommuniserte en del på twitter. Tidligere har vi spilt sammen 3 eller 4 ganger.

Hvem er idolet ditt?

Min rollemodell er, i likhet med mange andre unge, brasilianske midtstoppere, Thiago Silva. Spillestilen min ligner hans. Jeg er ikke så veldig høy (180, red.anm), men jeg har fart og god spilleforståelse. Jeg er noe ukomfortabel i direkte kontakt med angripere som er mye sterkere enn meg, men jeg skal prøve å tilpasse meg. Jeg kan spille i hele forsvaret, men fokuserer på midtstopperplassen.

Hva ønsker du spesielt å se i Roma?

Jeg ønsker å dra så snart som mulig til Vatikanet. Jeg er katolikk og leser bibelen i garderoben. Før kampene hører jeg på musikk.

Du er fra en fattig familie, stemmer ikke det?

Jeg vil ikke si direkte fattig, men vi har hatt vanskeligheter. Nå kan jeg gi mer fred og ro til de jeg er glad i, etter så mange problemer og forsakelser. Marcos, min far, er med meg til Roma. Snart kommer sannsynligvis også min bror, Luan Aoas, som har vært fotballspiller han også, og prøvespilte for Udinese og Atletico Madrid. Nå hjelper han meg med karrieren, sammen med min far. Kanskje kommer også min mor og mine tre søstre senere.

Følger du italiensk fotball?

Jeg ser det på tv, i likhet med engelsk fotball. Jeg liker best italiensk fotball. Det er kjapt og passer til stilen min. Mer likandes enn engelsk, hvor det er for mye mål. Jeg har ikke sett så mye på Roma, men jeg har bedt om en DVD for å ikke være uforberedt på hva som venter meg. Det første jeg skal gjøre er å lære meg italiensk. Og så liker jeg pasta, så jeg må finne meg en god restaurant å gå til.

Var det en vanskelig avgjørelse å flytte fra Brasil?

Helt ærlig: først var jeg ikke så begeistret for tanken på å forlate Brasil i for ung alder. Copa Libertadores var ikke over og jeg hadde muligheten til å kunne spille VM for klubblag. Men så, etterhvert som forhandlingene gikk fremover, så vokste tanken på meg. Ryktet til Zeman var viktig for avgjørelsen.

De Rossi med pressekonferanse…for å si at han blir

Overgangen til Marquinhos ventes å bli annonsert i løpet av morgendagen. Det er imidlertid ikke det eneste som skjer på tirsdag. Daniele De Rossi skal holde pressekonferanse klokken 15:00, etter alle solemerker for å dementere alle rykter om den påståtte overgangen til Manchester City. De Rossi blir i Roma – eller for å si det som Sky-journalist Angelo Mangiante: «For dere som fortsatt er usikre på grunn av ulike løgnere, sier jeg bare én ting: i morgen klokken 15:00 med Daniele De Rossi blir det en nydelig dag.»

PS: For de som måtte lure, har Mattia Destro nå byttet draktnummer med Marco Borriello. Dette betyr at Destro kommer til å spille med favorittnummeret 22 denne sesongen.