De Rossi: «Jeg er glad for å være i Roma og har aldri bedt om overgang»

Daniele De Rossi holdt i dag pressekonferanse, en pressekonferanse som opprinnelig skulle handle om kommende sesong. Det ble likevel tidlig klart at dette kom til å handle mest om overgangsspekulasjonene den siste uken. Og De Rossi satte – som ventet – en sluttstrek på alle ryktene.

Det har blitt snakket mye om fremtiden din, om Manchester City, om telefoner og tekstmeldinger. Kan du fortelle sannheten?

Jeg skal fortelle sannheten. Det er derfor jeg er her. Jeg kom her for å gjøre en vanlig pressekonferanse i forbindelse med seriestart. Jeg ønsker ikke å snakke om dette, og jeg er ikke her for å annonsere noe. Dette er en normal pressekonferanse for meg. Men hvis dere ønsker å snakke om dette, så finnes det ganske riktig bud og forespørsler. Det er viktig for meg å si mitt, og her er det: jeg er her, jeg er glad for å være her og jeg har aldri bedt om å bli solgt. Aldri. Aldri. Meldinger, telefoner, Mancini, alt mulig har blitt skrevet. Noen artikler har fått meg til å le, mens andre journalister mister kredibilitet. Vi snakker om alvorlige påstander. Jeg lover: den dagen jeg ønsker å forlate Roma, så kommer jeg til å si det. Jeg skal ta ansvaret mitt.

Kravene i Cesena…

Vi begynner i Cesena. Jeg ble spurt hva vi trengte for å kunne gjøre en god sesong. Det var det jeg fikk spørsmål om. Og vi har fått meget gode spillere – det merket jeg i Irdning. Jeg er fornøyd. Laget som har blitt satt sammen er meget viktig. Jeg er riktignok lei meg for at vi har mistet representanter for stor profesjonalitet, som Cassetti og Heinze, og spillere som har vært del av en større gruppe. Den harde kjernen smuldrer, men det har blitt kjøpt inn viktige spillere.

Føler du deg uerstattelig?

Det er vanskelig å kvantifisere hva som egentlig er et uimotståelig tilbud. Det er noen som mener jeg er verdt null, og andre som mener jeg er verdt 100. Fotballen har lært oss at fantastiske fotballspillere, som Zidane, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic, alle kan bli solgt. Men for noen mennesker har jeg en annen verdi. Det merket jeg på søndag kveld. Jeg håper å bli ansett som viktig fordi jeg er god – ikke bare fordi jeg er romersk.

Hvilket forhold har du til Zeman? Har byttet Luis Enrique-Zeman hatt noe å si for din fremtid i Roma?

Jeg har aldri, aldri vurdert å forlate Roma på bakgrunn av det. Du vet aldri, kanskje jeg i morgen ber om å bli solgt for å spille i Kina. De som snakker om problemer med Zeman farer med stygge løgner. Før sesongen startet var jeg lei meg for at Luis Enrique hadde dratt. Jeg var sikker på at han kunne tatt en herlig hevn. Først håpet jeg på Montella, fordi han er en meget dyktig trener. Jeg var bekymret for å få problemer med Zeman, men jeg fant en stor person. Han slo meg som en surmuler, en alt for seriøs type. I stedet er han veldig trivelig, en stor person. Det er en glede å jobbe med han.

Har det vært andre tilbud i tillegg til Manchester City?

Jeg kunne gitt flere navn i tillegg til Manchester City, men aldri bud som det er verdt å snakke om.

Har klubben noensinne vurdert å selge deg?

Det bør klubben svare på. Det er det de som vet. De satser hardt på meg, det er sant. De ga meg en stor kontrakt og slik det er i Italia nå er det vanskelig å se hvordan det kan bli gitt tilsvarende kontrakter. For 5 måneder siden gjorde jeg et valg. Eller rettere sagt: jeg gjorde det kanskje for 30 år siden. Det snødde, det var kaldt, det var vinter. Nå er det 40 grader og valget står. Jeg forandrer ikke standpunkt etter klimaet.

Hvem har imponert deg mest av de nye? Bradley?

Det er ingen spesielle som jeg har merket meg. Jeg har spilt mot Bradley før, men jeg har nå sett en virkelig god spiller. De store åpenbaringene er ikke Destro og Balzaretti, men Piris og Tachtsidis. For ikke å glemme spillerne fra fjoråret, som med denne treneren kan utrette utrolige ting. Pjanic, Lamela, Osvaldo.

Roma går for å vinne?

Jeg likte ikke at vi i fjor snakket om et overgangsår etter at vi nettopp hadde fullført sesongen 3 poeng bak Champions League. Det virket på meg som et alibi. Med bare to seire mer hadde vi vært innen gangavstand til virkelig store ting. Videre forsterket vi laget mer enn andre lag. Hvis det var en luke da, så er den mindre nå. Juventus er sannsynligvis litt over, men det er ikke alltid de sterkeste på papiret som vinner til slutt. I fjor var Milan det sterkeste laget. Følelsen er at vi kan gjøre en stor sesong..

Kommer du til å avslutte karrieren her?

Jeg fikk tilbakemeldinger fra supporterne på søndag. Det var mye følelser, men det vil alltid være de som mener at jeg kan selges for en gitt pris. Og prisen vet jeg ikke hvor kommer fra. Jeg tror mye at det må være oppspinn. Moderne fotball har blitt til finans, men jeg har sagt det klart og tydelig: jeg har det bra her. Jeg ønsker også å oppklare en annen ting her i dag: hvis jeg en dag føler for å flytte på meg, så kommer jeg til å si det. Jeg kommer ikke til å gjemme meg bak noe. Hvis det skjer, så får dere beskjed. Klart og tydelig. Jeg hadde 18 dagers ferie, men jeg sluttet aldri å trene. Jeg gir alt, det er jobben min. En som hadde tenkt å forlate klubben snart hadde ikke gjort det.

Og hvis klubben ønsker å selge deg?

Jeg har alltid sagt det – til Roma, til agenten min, til klubbene som har kontaktet meg: jeg ønsker å bli her. Hvis Roma av en eller annen grunn skulle ønske å selge meg, så blir det en annen sak. Se bare på Nesta: i et kritisk øyeblikk løste de mange problemer ved å selge ham. Men jeg tror ikke den økonomiske situasjonen her er den samme som Lazio var i da.

Minimum målsetning for sesongen?

Jeg ønsker ikke å sette mål. Vi har av og til gjort galt i å si for mye om slikt, også jeg. De dårlige prestasjonene blir bare doble ved å sette hårete mål. Det samme gjelder de som snakker om tittelen etter 4 kamper. Mitt ønske er å spille Champions League igjen.

Stemmer det at Mancini sa til deg at du kom til å ende opp som Totti, uten å vinne noe?

Det har han aldri sagt til meg. Det har aldri skjedd. Jeg har aldri hørt dette bli sagt, og aller minst fra Mancini, som verdsetter Totti høyt. Totti kommer til å avslutte karrieren med en Scudetto. Det håper jeg, for i hans tilfelle er det nesten lite. Han kunne vunnet alt, han kunne vunnet Gullballen. Jeg, for min del, har ikke et udiskutabelt talent, men jeg håper å vinne her i løpet av 5 år. Å vinne her ville bety at jeg har oppnådd alt jeg kunne oppnå. Jeg skal prøve å vinne 5 scudetti, men det er også en virkelighet inne i bildet. En kan ikke vinne alt alltid, men heller ikke aldri. Vårt øyeblikk kommer.

Hva forventer du fra Zeman?

Vet ikke. Jeg håper å bli yngre. Når du får ballen er det tusen bevegelser foran deg, så jeg burde kunne gi flere målgivende pasninger. Og som indreløper burde jeg kunne gjøre flere mål. Dette er hans håndavtrykk, og det er opp til spillerne å tolke det. Serie A er vanskelig, men…

Føler du deg mer velegnet til å spille under Zeman enn Luis Enrique?

Det blir en umulig sammenligning, for jeg har spilt veldig lite under Zeman. Jeg trivdes under Luis Enrique på alle mulige måter. Han er meget dyktig.

Hva med kontroversene mellom Zeman og Juventus?

Jeg tror ikke uttalelsene hans har noe å si for hva vi kan vinne. Ikke lenger, i alle fall. For supporterne er det stor rivalisering med Juventus, men for spillerne er det nesten umulig. Jeg har mange venner i Juventus. Men alt i alt synes jeg at Zeman skal ha lov til å si disse tingene. Han har ofte sagt viktige ting for fotballen.

Kontakten med Manchester City, var det direkte med Roberto Mancini? Har presset vært sterkt i denne perioden?

Jeg snakker med agenten min. Han tar seg av mine interesser. Jeg har snakket med Mancini én gang, men ingen hyppige samtaler. Det snakkes også om andre trenere, som Mourinho, men han har jeg aldri snakket med i hele mitt liv. Jeg heier på Mancini, men han er ikke en venn av meg. Én telefon – ingen regelmessig kontakt. Når det gjelder presset, så er det først og fremst mediakjøret som har vært hardt. Jeg fortalte alle at jeg ville bli her, men så vokser presset når det kommer slike bud. Nå skal jeg jobbe. Presset tok slutt når jeg gikk inn hit i dag.

Kilde: laroma24.it, forzaroma.info