Fenucci: «Ingen flere overganger per nå»

«Vi er her for å introdusere den nyeste ankomsten til Casa Roma», innledet Claudio Fenucci på andektig vis, da Marquinhos skulle presenteres for media. «Det er en spiller som kommer til oss etter lange og komplekse forhandlinger. Han kommer hit med en spesiell overgangsmodell; på lån med opsjon på kjøp, som gjør seg gjeldende etter et gitt antall kamper.»

«Marquinhos representerer en ny investering av samme format som de vi begynte med forrige sesong. Klubben ønsker å investere i unge spillere som kan styrke klubben i fremtiden, men også bidra umiddelbart», fortsatte Fenucci.

Claudio Fenucci har ansvaret for prosessene i klubben fra dag til dag, og det ble derfor naturlig for journalistene å spørre hvor Roma står med en drøy uke igjen av overgangsvinduet.

«Markedet stenger 31.august. I tråd med planene vi la ved begynnelsen av sommeren, har alle overgangsmål blitt oppnådd. Vi er altså tilfredse med det som har blitt gjort», sa Fenucci med en antydning om at det ikke kommer til å skje så mye mer. Denne antydningen ble ytterligere forsterket med oppfølgingsspørsmålet om Mauro Goicoechea, som av mange (også spilleren selv) hevdes å være nær en overgang til Roma.

«Stallen per dags dato er den dere kommer til å se på treningsfeltet om litt. Det er ingen nært forestående overganger. Dette er stallen vi ønsket ved inngangen av overgangsmarkedet og per nå er det ingen spillere på vei inn», fortalte han, kanskje noe overraskende. Fenucci la imidlertid ikke skjul på at et par spillere kan være på vei ut.

Det må antas at det gikk en lettet/skuffet sukk gjennom salen da Marquinhos holdt opp sin nye drakt: Marcos nr 3. Det blir altså ikke Marquinho + Marquinhos på banen denne sesongen. Selve pressekonferansen førte ikke til så mye ny kunnskap om den unge brasilianeren – utover det han fortalte til Gazzetta dello Sport tidligere i uken – men det var ikke vanskelig å forstå at brasilianeren er fornøyd med sin nye klubb:

«Jeg føler meg klar til å spille i denne drakten. Jeg har vært veldig glad for interessen Roma har vist for meg, og dette forklarer hvorfor jeg var så bestemt på å dra hit. Jeg ville til en stor italiensk klubb, og Roma er definitivt det.»