Roma 2-2 Catania

Forventningene til Roma anført av kultfiguren Zdenek Zeman har vært bygget stort opp i den evige stad denne sommeren. Laget har gått gjennom hele pre-season med kun seire, og i kveld var det forventet at Catania skulle bli sendt tilbake til Sicilia uten poeng i bagasjen. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Der Roma tidvis denne pre-season tidvis har sprudlet og bydd på godt kombinasjonsspill, var det i kveld lite bevegelse og enda svakere presisjon. Catania på sin side viste seg som en hard nøtt å knekke der de lå kompakt med 9 spillere bak ballen.

Treg start

Det var lite som stemte for Roma innledningsvis i første omgang. Med unntak av noen akrobatiske forsøk fra Pablo Daniel Osvaldo var presisjonen for lav og initiativene for spe offensivt. I stedet var det Catania som tok ledelsen da en halvtime var spilt. Almiron fyrte av etter at Catania hadde fått frispark et godt stykke utenfor Romas boks. Inne i feltet stod halve Catanialaget i offside i skuddøyeblikket, blant annet Giovanni Marchese. Etter at ballen gikk via en Romaspiller havnet den hos nevte Marchese som i følge regelboken altså står i soleklar offside, mellom en og to meter. Marchese setter ballen kontant i mål og Catania får en god åpning på kampen. Det spørs imidlertid om det blir så veldig mye mer dømming i Serie A med det første for dommerkvintetten anført av De Marco.

Roma kom seg noe etter dette, og Erik Lamela var nære på å utligne men traff i stedet Osvaldo på ellers blankt mål. Deretter kom Gomez alene med Stekelenburg, en duell nederlenderen gikk seirende ut av med en glimrende benparade. Det ebbet deretter ut med 1-0 til gjestene til pause.

Kamikaze-Roma

Andre omgang ble en klassisk Zeman-omgang, selv om spillet kanskje ikke stod i stil til måten tjsekkeren ønsker å vise frem. Osvaldo var først ute med et småfrekt skorpionspark, men traff langt utenfor.

Det var imidlertid tydelig at Osvaldo ville score på spektakulært vis i kveld. Når ca timen er spilt chipper De Rossi elegant inn i feltet og finner Osvaldo som litterlig smeiser til ballen. Saksesparket han sender i vei dundrer i vinkelen bak Andujar og lagene er like langt. Et vanvittig mål av italo-argentineren som godt kan ende opp blant kandidatene til årets scoring. Meget frekt!

Roma holder presset opp etter dette og både Lamela og Castan er nære ved å sende Roma i ledelsen. Imidlertid går det som det ofte går med offensive Zeman. Roma blir tatt på en kontring. Også denne gangen må en gni seg i øynene for å forstå at målet blir godkjent etter en ny kjempeoffside på Lodi i forkant. Gomez kommer alene med Stekelenburg som ikke har noe å stille opp med denne gangen. 1-2 til gjestene.

Nico. Lopez.

Nicol Lopez har ikke vært på banen for Roma i en offisiell kamp før. Da Roma Club Norvegia var på gruppetur i april fikk vi se uruguyaneren prikke inn intet mindre enn 3 scoringer under en Primaverakamp på Trigoria. I det 85. spilleminutt av kveldens kamp entrer han endelig gresset på Olimpico. Det neste undertegnede husker er at Michael Bradley treffer med kveldens første pasning. Nico Lopz tar ned ballen, vipper den over førsteforsvarer og banker den millimeterpresist i nærmeste hjørne for Andujar. 2-2 i det 91. spilleminutt, og for en debut!

Det er imidlertid ingen tid til å feire som Lopez selvsagt hadde fortjent. Det er likevel Catania som får kveldens siste store mulighet, men heldigvis for Roma og Stekelenburg får gamblingen til sistnevnte ingen konsekvenser da ballen treffer tverliggeren og går ut. Etter dette evner ikke Roma å produsere flere muligheter og kampen ebber ut med uavgjort.

De fleste hadde nok forestilt seg at det skulle bli tre poeng for giallorossi i kveld. Sesongstarter er imidlertid aldri enkle (spør Milan), og ett poeng ser ihvertfall langt bedre ut enn ingenting. Det var imidlertid bekymringsverdig å se det gode spillet glimte så totalt med sitt fravær. Det må til en prestasjon av et helt annet kaliber neste helg når Roma møter Inter til storkamp på Guiseppe Meazza.

Forza Lupi!