Pallotta ny president

Det har lenge ligget i kortene at James Pallotta skulle ta over presidentvervet fra Thomas DiBenedetto, og nå er det endelig offisielt.

DiBenedetto skulle etter planen sitte som president i startfasen før Pallotta så skulle ta over. Nå har tiden kommet, og beslutningen ble tatt på dagens styremøte. For ordens skyld; det ligger ingen dramatikk i Pallottas overtakelse av presidentvervet.

Pallotta selv er strålende fornøyd og uttaler i en pressemelding gjennom asroma.it: «Det er en stor ære å overta rollen som president for AS Roma. Det finnes ingen mer spesiell klubb i verden, og jeg føler et ansvar for å lede den med ydmykhet og med en vilje til å bygge organisasjonen til et mesterstykke på alle mulige måter.»

I samme pressemelding uttalte DiBenedetto følgende: «Jeg vil gjerne rette en dyptfølt takk til alle AS Roma fans. Med fullført kjøp av klubben og nå en ny ledergruppe på plass, har tiden for det ferske lederskapet til å ta klubben til neste nivå kommet. Jeg ser frem til å fortsette å være en del av Roma familien i årene som kommer.»

Dette er James Pallotta (artikkel, 18. april 2011):
James Pallotta omtales som den største pengekilden i gruppen. Han har hatt en rekke verv i amerikansk næringsliv, men er fremfor alt kjent for Raptor Global Fund, et hedgefond som forvaltet verdier til $12 milliarder, og hadde en årlig avkastning på 19,2% de 15 årene fondet eksisterte. James Pallotta er også kjent for forvaltning i Tudor Investment Corp. Finansmannen har også stor erfaring innen sport, gjennom sin rolle som medeier i Boston Celtics. Pallotta omtaler seg selv som italiener, fremfor amerikaner, og uttrykker til Rai at førsteprioriteringen er å vinne lo Scudetto så fort som mulig.