Giuseppe Rossi erstatter Bojan?

«Jeg kan ikke snakke nå. Senere sender jeg en hilsen til Romas supportere», sa Bojan til forzaroma.info da han ble observert på Fiumicino. I retning Milano. Bomben smalt i morgentimene og nå er overgangen til Milan kun en formalitet. Det dreier seg om et såkalt prestito secco, altså et lån uten opsjon på kjøp.

Eierforholdet mellom Roma og Barcelona er nemlig avansert nok som det er; Roma kjøpte Bojan for €12m i fjor sommer, men beløpet betales ikke før sommeren 2013. Samtidig har Barcelona obligatorisk klausul på å kjøpe Bojan tilbake igjen for €13m. Roma kan kontre dette med en opsjon på €28m, noe som naturligvis aldri kommer til å skje. Dermed er Bojan også ferdig i AS Roma.

Men hvorfor forlater Bojan Roma? Sky Italias godt orienterte Angelo Mangiante, blant mange andre, melder at Bojan selv ønsker å forlate Roma. Årsaken skal være at han sliter omtrent like mye med spilletid der, som han gjorde i Barcelona. Samtidig sies det også at situasjonen rundt Marco Borriello har gjort det nødvendig å rydde plass i stallen. Muligens betyr det at Marco Borriello kan bli byttet mot en annen angriper.

Eventuelt betyr dette at Roma går etter Giuseppe Rossi. Gianluca Di Marzio skriver at dette faktisk kan være mer enn en idé. Problemet er naturligvis korsbåndsskaden som har holdt Rossi ute i mange måneder, og fortsatt ikke er leget. Rossi vil tidligst være tilbake på banen rundt nyttår, men sannsynligvis også senere.

Overgangsvinduet stenger om 3 dager. Innen den tid vil Bojan sannsynligvis erstattes. Samtidig gjenstår også spørsmålet rundt høyreback og midtstoppere. ASRoma.no følger utviklingen i dagene som kommer!