Inter vs. Roma 1-3!

Etter den skuffende sesongstarten mot Catania var det et revansjelystent Romalag som hadde tatt turen til Milano. I likhet med fjorårssesongen stod bortekamp mot Inter tidlig på spilleprogrammet denne sesongen. Nerazzurri var noe heldigere med sin åpning sist helg da de beseiret nykommerne Pescara 3-0 borte, og det var spådd en svært jevn og sprudlende batalje på Guiseppe Meazza. Det ble det da også.

Høy intensitet

Roma mønstret Stekelenburg bakerst, et forsvar bestående av Piris, Castan, Burdisso og Balzaretti, en midtbanetreer med De Rossi, Tachtidis og Florenzi, samt Totti, Destro og Osvaldo på topp. Tachtidis erstattet en skadet Michael Bradley, mens Florenzi fikk sjansen på bekostning av Miralem Pjanic. På topp ble Mattia Destro, som var tilgjengelig igjen etter karantene, foretrukket foran Erik Lamela.

Kampen begynte i høyt tempo og Roma tok umiddelbart tak i kampen. Etter 15 minutter får Totti ballen på venstrekanten, han ser opp, chipper et innlegg, hvorpå Florenzi perfekt stanger inn 1-0. Et glimrende angrep av Roma i regi Il Capitano.

Roma fortsatte å dominere banespillet. Foruten noen spede forsøk fra Diego Milito på å lure offsidefellen var ikke Inter særlig farlige foran Stekelenburgs mål. Etter 30 minutter får imidlertid De Rossi knottene til Pereira – for anledningen forvekslende lik enn dame i gummistøvler – i vristen. Etter et par minutter med hinking må Capitano Futuro gi seg, og han blir erstattet av Marquinho.

Lagene er i ferd med å gå i garderoben når Cassano og Inter har mer flaks enn de har lov å håpe på. Cassano får gå litt for uforstyrret på kanten av Romas sekstenmeter. Skuddet blir halvveis blokkert av Burdisso, men ikke verre enn at ballen går i en bue over Stekelenburg. Som om ikke det var nok går ballen også stang inn. Et møkkamål på et enda verre tidspunkt, men førsteomgang må uansett ha fortonet seg som en positiv opplevelse for Zeman da han minuttet senere ruslet inn i garderoben på slitne Guiseppe Meazza.

La magica Roma

Den høye intensiteten fortsatte etter pause, men denne omgangen var det Inter som tok initiativet innledningsvis. Burdisso og Castan leverte en svært god forestilling, og Inter kom aldri ordentlig nærme, med et par unntak som Stekelenburg tok seg greit av.

Etter en drøy times spill måtte Balzaretti takke for seg, også han med skade. Inn kom den trendy Rodrigo Taddei, som ikke har lagt vekk potten og saksen helt enda.

En annen som ikke har lagt vekk gamle kunster er Francesco Totti. Noen minutter etter at Rodrigo har kommet inn og vist sine, kikker Totti nok en gang opp og slår en millimeterpresis stikker til Osvaldo. Italo-argentineren er i det lekne hjørnet om dagen og chipper inn ledelse for Roma. Etter kampen mot Catania trodde undertegnede at Osvaldos volley ville stå seg helt til mai som sesongens scoring. Utrolig nok gjør den ikke det lenger.

Dette tok knekken på kreativiteten i Inter, og de forsøkene som kom var krampeaktige og preget av lange baller og mating av folk inn i feltet. Det resulterte i rom og muligheter for Roma i stedet. På en av disse overgangene mottar Osvaldo ballen på venstrekanten. Spissen er som tidligere nevnt i det lekne hjørnet, og slår like greit en utoverskrudd pasning innover i banen frem til Marquinho. Brasilianeren tar på nesten like magisk vis ballen ned og banker den inn bak Castellazzi fra død vinkel. Kampen er avgjort.

Osvaldo pådrar seg dessverre sitt andre gule kort på overtid, noe som betyr at han mister kampen om to uker mot gamleklubben Bologna. Det blir et savn, men spiller Roma som i kveld kommer de til å oppnå store ting denne sesongen.

Høydepunkter kan du se her.

DAJE!