Notiser

Balzaretti pådro seg en lårstrekk i kampen mot Inter, og kan være ute i en måneds tid. Dermed er det duket for flere opptredener fra Rodrigo Taddei i tiden fremover. Den brasilianske poteten har vist seg å være pålitelig på backen de gangene han har fått sjansen, men det er nok allikevel mange som vil savne Balzaretti på backen. Den nyankomne landslagsbacken har foreløpig vist at han definitivt er komfortabel i Zemans taktikk, og en liten trøst kan vel da være at det er landslagspause nå, hvilket gjør fraværet fra Roma sine kamper litt mindre merkbart.

Daniele De Rossi fikk hard medfart i en duell med Alvaro Pereira, men heldigvis var det bare snakk om en smell, og Romas nummer 16 er fremdeles med i den italienske troppen fram mot VM-kvalifiseringen. Balzaretti derimot ser ut til å måtte belage seg på en aldri så liten pause fra gli Azzurri. Det dukket straks opp rykter om Gianluca Zambrotta som erstatter for Balzaretti, men ingenting tyder på at dette er mer enn rykter. Zambrottas agent har også langt på vei avkreftet ryktene om at hans klient skulle være aktuell for Roma.

På Trigoria trente Perrotta med laget igjen, og den engelsk-fødte midtbanespilleren nærmer seg altså retur fra skade. Med den konkurransen han har fått på midtbanen i årets sesong er det dog vanskelig å se om en skadefri Perrotta egentlig er veldig mye nærmere en startoppstilling enn en skadet Perrotta. Eller, kanskje ikke. Både Florenzi og Tachtsidis viste hvert fall mot Inter at de er flere hakk over prestasjonsnivået til Perrotta, og sistnevnte har nok aldri vært lenger unna en plass på laget enn han er i skrivende stund. Bradley er forøvrig også på skadelisten, og trente sammen med Dodo i gymsalen. Usikkert om de tok i bruk ribbeveggen.

Ellers kan det nevnes at på denne dagen for 18 år siden scoret Totti sitt første mål for Roma. For dem som så kampen mot Inter på søndag, er det smått utrolig at den snart 36 år gamle spilleren fremdeles kan levere fotball slik vi så sist. Mot Inter hadde Totti en av sine beste kamper på aldri så lenge, og undertegnede har nå klokketro på at han kan sparke ball i hatt med hele Serie A i minst 30 år til.

Tidligere nevnte Florenzi viste nok en gang at det ikke bare er i bena han har det, da han uttalte seg i etterkant av kampen. Unggutten løp som et uvær gjennom hele kampen, og ble spurt om det ikke var en anstrengende jobb han gjorde. Spilleren, som gjorde en strålende sesong for Crotone i fjor, svarte at «det finnes folk som gjør veldig mye mer, for mye mindre». Ikke bare var målet hans mot Inter en perle, men med den målgivende pasningen fra Totti til unggutten er det vanskelig å ikke se på målet i en større sammenheng. For hvem bedre til å hjelpe unge, lokale talenter frem i Roma under Zeman enn nettopp Totti?