Osvaldo scoret to for Italia!

Pablo Daniel Osvaldo ble vraket til sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina dels på grunn av dårlig form, men kanskje mest på grunn av brudd på Prandellis kodeks for oppførsel på og utenfor banen. Denne sesongen er det imidlertid en revitalisert Osvaldo vi har sett til nå. To scoringer i serien for Roma, og et smittende humør i pre-season har gitt oss tvilerne håp om at italo-argentineren har lært sin lekse.

I går fikk han sin andre landskamp for Italia da de azurblå gjestet Bulgaria i Sofia. Verten tok ledelsen på et langskudd fra nærmere 30 meter på det som må karakteriseres som en keepertabbe fra Gianluigi Buffon. Osvaldo svarte imidlertid bulgarerne i det 36. minutt da han var fint frempå etter litt klabb og babb i feltet. Kun fire minutter etter styrte han Italia i ledelsen etter et innlegg/skudd fra venstreback Giaccherini.

Bulgaria fikk sin utligning i det 66. minutt ved Milanov. Prandelli svarte med å gå på samme blemme som i EM-finalen og brukte opp sine tre tilmålte bytter i god tid før slutt, sist ved Destro i det 73. minutt. Det skar seg igjen da De Rossi to minutter senere måtte forlate banen med en strekkskade i høyre lår. Det er uvisst hvor lenge capitano futuro blir ute, men han går uansett glipp av kampen mot Malta og blir til alt overmål sendt hjem til Roma for nærmere undersøkelser. Italia mått fullføre det siste kvarteret med ti mann.

Oppdatering kl. 13:00

Romabaserte Il Messaggero melder i pranzoen i dag at De Rossi vil kunne være ute opptil en måned. Inntil i morgen foreligger det imidlertid ingen testresultater som kan underbygge påstanden, men dersom det er snakk om strekkskade vil romanisti måtte regne med alt fra 3 uker til 3 måneder uten De Rossi. Vi i redaksjonen krysser fingrene og holder dere oppdatert.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=g9ZENZtxBlM[/youtube]