AS ROMA – BOLOGNA FC

Etter det som har virket som en uendelig lang landslagspause ruller endelig Serie A-fotballen i gang igjen. Over 50.000 forventes å innta Stadio Olimpico søndag ettermiddag når AS Roma tar  i mot Bologna.

Gjestene fra Emlilia-Romagna kommer til hovedstaden med null poeng etter henholdsvis 0-2 tap borte for Chievo og 1-3 tap hjemme mot Milan. De var dog med på notene rent spillemessig mot Milan, men én straffe og to Inzaghi-mål av Giampaolo Pazzini sørget for at Stefano Pioli’s gutter kommer til Roma i litt av en tidlig poengkrise. I løpet av sommeren har klubblegende Marco Di Vaio forsvunnet til Canada, men har blitt erstattet av Alberto Gilardino som meget mulig kan få sin første kamp fra start for sin nye klubb mot Roma all den tid Robert Aquafresca har slitt med en skade. Aquafresca er riktignok tilbake i trening, men alt tyder på at det er Gila som først og fremst skal sette Stekelenburg på prøve.

Etter en fantastisk kamp borte mot Inter, hvor gladiatorene slo nerazzuri 3-1, kom landslagspausen noe ubeleilig for Zeman’s gutter. Man skulle gjerne hatt kamp så fort som mulig igjen, og abstinensene for mer Zemanlandia har vært vanskelig å tøyle for Romanisti. I tillegg ble altså De Rossi skada på landslagsoppdrag for Italia. Men noe godt kom da også ut av oppholdet; Federico Balzaretti har blitt kvitt strekkskaden han pådro seg mot Inter på rekordtid og er tilgjengelig for Zeman søndag.

Roma sanket fire poeng mot Bologna under fjorårssesongen der spesielt borteoppgjøret, som giallorossi vant 2-0, var bra. Kanskje Luis Enrique’s beste kamp. På Olimpico endte det 1-1 etter at Miralem Pjanic utlignet Marco Di Vaio’s ledermål.

”Mattia Destro trives best som midtspiss, men det betyr ikke at han ikke kan spille andre steder. Jeg tror spisser vil angripe og prøve å score mål uavhengig av om de spiller til høyre, i midten eller til venstre. Men det vil selvsagt ta litt tid å gjøre seg vant med bevegelsesmønsteret.”  Slik svarer Zdenek Zeman på spørsmål om Mattia Destro’s rolle i kampen mot Inter. Destro uttalte etter kampen at han trives best sentralt, men der er det foreløpig Pablo Osvaldo som har fått starte. Men absolutt alt tyder på at Destro, som gjorde sitt første A-landslagsmål i Italia’s 2-0 seier over Malta, starter som midtspiss mot Bologna da Osvaldo er suspendert etter det røde kortet han dro på seg mot Inter. Totti hadde noen problemer tidligere i uka med ankelen, men Il Capitano har ristet av seg plagene og er klar til kamp. Spørsmålet er hvem Destro og Totti får med seg som siste del av angrepstrioen, Lamela eller Lopez? ”For meg er de begge svært talentfulle. Lopez er mer enn målscorer, mens Lamela kan bidra mer i oppbyggingen.” Slik svarte Zeman på lørdagens pressekonferanse og de fleste medier tror foreløpig at argentineren får tillit fra start i morgen. Kanskje vil også Lamela være det beste valget med tanke på at Bologna etter all sannsynlighet kommer til å ligge dypt og prøve å nekte Roma rom. Lamela’s kreative egenskaper kan i så måte være en potensiell nøkkel til å bryte ned Bologna’s forventede forsvarsmur.

Roma mangler som sagt De Rossi til søndagens oppgjør. I tillegg er fortsatt Bradley, Dodó og Lobont ute med skader. Osvaldo er suspendert.

Pioli har en full tropp å velge fra, med unntak av Portanova som er suspendert til februar for sin medvirkning i Calcioscommesse.

Vi tror på følgende lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Tachtsidis, Pjanic, Florenzi; Lamela, Destro, Totti.

Bologna (4-3-1-2): Agliardi; Motta, Antonsson, Cherubin, Morleo; Taider, Pazienza, Guarente; Kone; Diamanti, Gilardino.

Vi merker oss gjensyn med Marco Motta, som en gang i tiden leverte en meget god halvsesong for Roma. Gianluca Curci blir trolig å se på benken til gjestene.

For Roma får Goicoechea sitt første møte med italiensk fotball.

Avspark er klokken 15.00 på Olimpico. Kampen kan ses på Cmore Fotball og csports.no. Klikk her for å komme til kamptråden på forumet.

Daje Roma!