Keiseren leder an

Sesongen er i gang og vi har begynt å få en liten pekepinn på hva vi kan vente oss fra de gulrøde i tiden fremover. Middels start mot Catania, hvor Lopez lurte inn utligningen på overtid, etterfulgt av en meget sterk prestasjon mot selveste Inter på Giuseppe Meazza. Flotte scoringer og masse bra angrepsspill fra romerne. Spesielt en mann stod frem i angrepet, det var 35-åringen Francesco Totti.

Det har vært mye snakk om det, bare mer og mer for hver sesong som går. Hvor avhengig kan Roma være av Totti? Holder helsa hans? Vel, vi har dessverre sett alt for ofte at kroppen til Totti faktisk er menneskelig. Han har jevnlig vært ut med skade de siste årene, et par måneder til sammen hver sesong vanligvis. Dette har også vært synlig på lagets prestasjoner. Det er ikke uten grunn at store bannere med teksten ”No Totti, No Party” har hengt rundt på Stadio Olimpico i alle disse årene.

Denne sesongen har Zeman litt av en angrepsrekke til disposisjon. Noe tynn, men fortsatt kanskje den beste i Serie A. Totti er jo Totti og i tillegg til han har vi en Osvaldo som kan score de mest utrolige mål. Kanskje lite bevegelig til tider, men leverer likevel det han skal, mål. Destro som har potensialet til å kunne kjøre over de fleste forsvarerne i Italia. Destro er fysisk sterk, bra teknisk og har en voldsom trøkk i spillet sitt. Zeman omtalte kjøpet av den 21 år gamle spissen som det beste kjøpet i årets mercato. Vi har også Lamela som alle krysser fingre og tær for at skal eksplodere under Zeman. Yndlingen fra Argentina gjennomførte en grei førstesesong. Noe må lukes bort, da tenker jeg helst hendelser som stemplingen i skrittet på Chiellini og spyttingen på Lichtsteiner. Ting skjer i kampens hete, det kan vel en viss herremann med navn Francesco skrive under på. Nico Lopez er sistemann i rekka der fremme. Vært positiv i pre season og viste mot Catania at han har ferdigheter som kan bli gode å ha på siste tredjedel.

Som nevnt er angrepsrekka på fem kanskje i tynneste laget. Bojan stakk til Milan og Borriello til Genoa rett før mercatoen stengte og ingen erstattere ble hentet inn. I tillegg har vi tidligere solgt Borini til Liverpool samt sendt Caprari vekk på lån. Giuseppe Rossi har blitt nevn i forbindelse med en overgang til Roma i januarvinduet og har selv uttalt at han har et stort ønske om å jobbe med Zeman. Rossi er en spiller som kan prestere på nivå med de beste spissene i Europa, men han er også så utsatt for skader at ingen klubber har tatt sjansen på han enda. Selv om han kan bli hentet på billigsalg fra Villarreal. Uansett så må Zeman klare seg med det han har i et par måneder til. To blir skadet samtidig og et rødkort til på Osvaldo så må muligens Junior Tallo tas i bruk. Med mindre Zeman går bort ifra sin kjære 4-3-3, noe som er lite trolig. Men dette er jo worst case scenario, så sitasjonen er langt ifra håpløs. Ikke helt ideell bare.

Totti har denne sesongen gjort som han alltid har gjort gjennom karrieren, nemmelig tilpasset seg. I 2005 tok Luciano Spalletti over i Roma og satte Totti som ren spiss, med enorm suksess. Sist sesong under Luis Enrique spilte han også en rolle sentralt i angrepet. I år derimot ser det ut til at Totti blir liggende på venstre vingen. Samarbeidet med Balzaretti som kommer dundrende fra backen har sett veldig lovende ut så langt og kommer bare til å bli farligere utover.

Zeman er mannen som fikk Totti til å blomstre for fullt. Det er riktignok 13-14 år siden, men sånn som Totti holdt på mot Inter tror jeg vi får en meget underholdende sesong!  At Totti, allerede denne sesongen, når igjen svenske Gunnar Nordahl på listen over tidenes mestscorende i Serie A er også meget realistisk. Totti står nå på 215 mål, Nordahl har 225. Passeres Nordahl vil Totti være på andre plass på listen. Men det er ikke bare sjefen sjøl som kan score målene for Roma. Vi er knapt i gang med sesongen og Totti & Co har mange flotte scoringer og herlige øyeblikk i vente. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

”Det beste er ennå ikke kommet”, står det på t-skjorten til Totti.

Daje Roma!

Sindre Hakkebo er ny fast skribent hos ASRoma.no. Han er 17 år, kommer fra Veiholmen, og spiller blant annet for Kristiansund BK som er klar for opprykk og spiller i Adeccoligaen neste sesong. Han har vært Romanista siden Totti chippet på Edwin van der Sar under EM i 2000.