Roma tapte hjemme mot Bologna

Romas evne til å tape kamper de tilsynelatende har full kontroll på ble nok en gang utslagsgivende da matekspertene fra Bologna kom på besøk. Etter seieren mot Inter sist på Guiseppe Meazza var det knyttet store forventninger til sesongens andre hjemmekamp. Den første mot Catania endte med 2-2 og en bitter ettersmak for i giallorossi, som dermed hadde desto større lyst til å hente sesongens første trepoenger på hjemmebane i ettermiddag.

Roma startet med følgende elleve i en 4-3-3-formasjon: Stekelenburg; Piris, Castan, Burdisso, Balzaretti; Florenzi, Tachtidis, Pjanic; Totti, Destro, Lamela.

Bologna på sin side stilte med Agliardi; Motta, Antonsson, Cherubin, Morleo; Taider, Perez, Guarente, ; Kone, Diamanti; Gilardino, også det en slags 4-3-3 med Gilardino fremskutt foran de to offensive midtbanespillerne.

Det skulle starte oppskriftsmessig for Roma. Totti frigjorde seg og fyrte av fra 25 meter. Skuddet smalt i krysstangen, og Florenzi var nådeløs på returen i det tomme målet. 1-0 til Roma, og vi hadde knapt spilt 6 minutter.

Enveiskjøringen fortsatt på Olimpico. Totti fyrte nok en gang av fra 25 meter, men denne gangen var banens beste Agliardi fint med på notene. Etter 16 minutter ble han imidlertid overlistet igjen. Lamela dro seg innover i banen mens Bologna-spillerne var mer opptatt av å få ballen spilt ut på grunn av Perez som hadde vondt i foten etter sammenstøtt med Pjanic i forkant. Lamela fortsatt helt korrekt mot sekstenmeteren og fyrte av rett utenfor straffefeltet. Ballen gikk via den lengste stolpen og i mål. 2-0 til Roma.

Heretter jevnet det seg mer ut og Diamanti var farlig frempå ved et par anledninger. Perez kan forøvrig være glad han fikk fullføre førsteomgang da han harvet over Castan ved Romas hjørneflagg etter å nettopp ha fått sitt første gule. Det ebbet imidlertid ut med 22 mann på banen og 2-0 til Roma, og lagene gikk til pause.

Den brukte Bolognas trener Stefano Pioli godt. Et helt annet Bologna-lag, både fysisk og mentalt, kom på banen i andre omgang. Ut gikk heldige Perez og elendige Guarente, mens inn kom Pulzetti og Pazienza. I tillegg hadde samtlige elleve fått instruks om å stresse og presse Roma langt høyere i banen, for å unngå at la magica fikk til det velkjente kombinasjonsspillet i lengderetningen som Zeman er så kjent for.

Roma hadde imidlertid de største sjansene innledningsvis. Agliardi leverte årets redning da han nektet Totti sitt første mål for sesongen på en headingen fra en corner (!). Ballen gikk via stolpen og ut etter at Bolognas keeper fikk en fingertupp på den.

I det 73. minutt kom i stedet reduseringen. Ivan Piris fortsatte der Jose Angel slapp, og Gilardino, som nærmest hadde vært usynlig frem til dette tidspunktet, fikk upresset heade inn et innlegg.  10 sekunder senere hang Piris nok en gang ikke med, og beviste at Roma mislyktes i mercatoens sluttspurt med å hente en habil høyreback. I dagens stall ser undertegnede ingen. Denne gangen fikk Diamanti komme ensom gjennom og sette inn 2-2 til ellevill jubel for tortelli-glade bolognesere.

Mer lasagne skulle det bli på overtid da Gilardino utnyttet Romas elendige forsvarsspill. Stekelenburg skulle bare enkelt fange et innlegg, men det hele endte i stedet med søl type saus al ragù. Nederlenderen ble krasjet ned av Burdisso slik at ballen glapp ut til en umarkert Gilardino. Burdisso forsøkte på Cassetti-vis å forhindre Gilardino på åpent mål med en stupheading, noe han ikke maktet. 2-3, og katastrofen var et faktum.

Roma maktet ikke å utligne Bolognas ledelse, blant annet takket være en fenomenal Agliardi bakerst som nok en gang forhindret Totti på en heading like før slutt. Nærmere kom imidlertid ikke Roma, og Romas første tap under Zeman denne perioden var et faktum.

En kan spekulere i det uendelige hvordan Roma kunne miste en 2-0-ledelse på knappe 20 sekunder. Svaret ligger nok nærmere Romas ufattelige svake mentalitet enn det ligger Zdenek Zemans spillestil. Dagens kamp var uansett hvordan en ser på det et stort tilbakesteg for i giallorossi. Det var ikke mye som tydet på at Roma har hatt en full sesongoppkjøring og vel så det til å rette opp den sedvanlige måten å tape på ved å få brudd i mot fra fjorårssesongen. I stedet ble ettermiddagens kamp et kaldt gufs fra fortiden.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=GNdJ5An13mw[/youtube]