Cagliari – Roma for tomme tribuner

Søndagens kamp mellom Cagliari og Roma blir den første kampen på Cagliaris nye hjemmebane «Is Arenas». I kjent italiensk stil er ting imidlertid ikke i orden før det må, og denne gangen går det som det ofte går – galt.

Det lokale byrådet ledet av ordfører Massimo Zedda har satt en stopper for billettsalget etter at stadion ikke oppfylte de strenge sikkerhetskravene for Serie A. Cagliari Calcio hevder på sin side at de har «foretatt alle nødvendige forandringer», og at vedtaket i byrådet skyldes «misforståelser». Byrådet anså likevel ikke disse endringene tilstrekkelige, og Cagliari må nå forberede seg på noe så paradoksalt som å innvie sin nye hjemmearena for tomme tribuner. I denne forbindelse skal det nevnes at nevnte Zedda var en av hovedaktørene i krangelen som endte med at Cagliari forlot deres tidligere hjemmebane Stadio Sant’Elia. Når det er sagt er det mange som har et mildt sagt anstrengt forhold til Cagliari-president Massimo Cellino i fotball-Italia.

Utseendemessig kan det nok diskuteres om den nye arenaen er noe fremskritt for Sardinia og Cagliari, selv om fasilitetene er oppgradert med nye VIP- og pressefasiliteter samt ny storskjerm. Cagliari måtte som en følge av flyttingen spille siste del av fjorårssesongens hjemmekamper i Trieste, noe som blant annet innebar at Juventus måtte starte feiringen av sin scudetto der.

Forøvrig kan vi nevne at kampen dømmes av Antonio Giannoccaro (fra Lecce).