Reise kjerringa på Sardinia

Etter en sesong som til nå har bestått av en begredelig forestilling mot Catania, en festkamp mot Inter og en schizofren opptreden mot Bologna, reiser nå Roma til en øy de trives dårlig på; Sardinia.

Naturlig nok er det Cagliari som står på motsatt halvdel. Om ikke klubbnavnet i seg selv setter en støkk i noen som helst, så har Roma slitt voldsomt med øyboerne på bortebane. I fjor endte det med 2-4 tap, der ingen av Roma’s målscorere lenger er i klubben, nemlig Juan og Fabio Borini. Dog er kanskje minnene fra oppgjøret i sesongen 10/11 enda vondere for Romanisti. Etter at Daniele De Rossi hadde utlignet Daniele Conti’s tidlige ledermål bestemte Nicolas Burdisso seg for å gjøre et forsøk på kappe av Conti’s bein ved kneet. Den grusomme taklingen ble belønnet med rødt kort og et heltent Cagliari ga seg ikke før Julio Sergio hadde plukket ytterligere fire baller ut av eget nett. Som for å illustrere Roma’s trøbbel med å få med seg tre poeng fra Sardinia (og for å rippe litt opp i det som skjedde forrige helg) ledet Roma 2-0 i 09/10 sesongen etter scoringer av David Pizarro og Simone Perrotta. Overtiden kom og bar bud om tre poeng, men fullstendig kollektiv hjerneblødning gjorde at både Diego Lopez og Daniele Conti (som elsker å gjøre mål mot sin tidligere klubb) fant nettmaskene i løpet av de tillagte minuttene og Roma måtte slukøret reise hjem med kun ett poeng.

Grunn til optimisme kan vi allikevel finne, tross den dystre statistikken. Alle Roma’s bortekvaler har vært på Stadio Sant’Elia, men denne gangen skal slaget finne sted på Cagliari’s nye Is Arenas. Som mange sikkert har fått med seg ble de siste hjemmekampene til Cagliari i fjor spilt i Trieste, omtrent så langt fra Sardinia du kommer. President Massimo Cellino hadde ligget i strid over lengre tid med Cagliari’s ordfører om videreutviklingen av Sant’Elia, og heller ikke etter at den nye Is Arenas var på plass er Cellino på bølgelengde med de lokale myndighetene. Kampen må nemlig spilles for tomme tribuner all den tid de lokale styresmaktene mener at sikkerheten til tilskuerne ikke er tilfredsstillende ivaretatt. På toppen av det hele har Is Arenas blitt kritisert av WWF for å være en fare for den lokale faunaen. Så får vi håpe at alt dette trøbbelet i Cagliari-tårnet spiller til Roma’s fordel søndag.

Rent sportslig står Cagliari bokført med to poeng etter tre spilte runder. De innledet Serie A med 0-2 tap borte mot Genoa, mens de to neste kampene, hjemme mot Atalanta og borte mot Palermo, begge endte med poengdeling og 1-1.

Roma på sin side falt tilbake til gamle synder i andre omgang mot Bologna sist helg og skuslet vekk poeng. Plutselig sluttet alt å fungere, i stor grad fordi alt Roma var gode på i første omgang ble lagt igjen i garderoben i pausen. Spesielt ble det stilt spørsmålstegn ved opptreden til Ivan Piris, ei heller hjalp det at Burdisso og Stekelenburg ikke hadde noen form for kommunikasjon da Burdisso grisetaklet nederlenderen. Kort innpå gratulerer vi Stekelenburg med 30-årsdagen!

Dog er marginene små i fotball og Agliardi vartet opp med noen redninger han ikke har levert på en stund på to hodestøt fra Francesco Totti. Mest sannsynlig blir det en stund til neste gang.

Roma har akk så tunge fravær til søndagens oppgjør. Først og fremst er Totti og De Rossi ute. I tillegg mangler Osvaldo og Bradley. Alle fire vil snart være tilgjengelige for Zeman igjen, men i morgen blir det altså opp til ungguttene å fikse biffen, i særdeleshet offensivt. Med Lopez, Destro og Lamela på topp vil Roma ha en angrepstrio med en snittalder på 20 år. Om Tachtsidis, Florenzi og Pjanic inntar midtbanen snakker vi en snittalder på 21,3 år. Smått sensasjonelt.

”Jeg er overbevist om alle spillerne jeg har til rådighet kan prestere. Så gjenstår det å se hvem som får spille.” Ordene tilhører Zdenek Zeman på lørdagens pressekonferanse. ”Om målsetningene våre har endret seg etter tapet mot Bologna? Etter seieren mot Inter sa folk at Roma kom til å vinne Scudetto, nå har de samme folkene panikk.”

Etter sigende skal Miralem Pjanic bære kapteinsbindet i morgendagens kamp, og på spørsmål om Pjanic kunne bli flyttet frem i angrep som følge av fraværene hadde Zeman følgende melding: ”For meg er han en midtbanespiller. Ivan Piris? Han har gjort feil, som mange andre også har. Han er rolig og vi er ikke på utkikk etter nye forsvarsspillere.”

Zeman, som er kjent for sitt ønske om å underholde, var som ventet ikke entusiastisk over tanken på tomme tribuner: ”Det er aldri bra å spille for tomme tribuner da vi først og fremst spiller fotball for fansen. Det er ikke en normal situasjon.”

Cagliari på sin side mangler

Alessandro Florenzi (foto: asromalive.it)

kun én mann, men til gjengjeld er det en nøkkelspiller i form av Andrea Cossu.

Vi spår følgende lag på Sardinia søndag:

Cagliari (4-3-3): Agazzi; Perico, Rossettini, Astori, Pisano; Ekdal, Conti, Nainggolan; Sau, Pinilla, Thiago Ribeiro.

Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Tachtsidis, Pjanic, Florenzi; Lamela, Destro, Lopez

Verdt å merke seg er at Simone Perrotta er på plass i Roma-troppen.

Kampen er ikke satt opp på verken Csports.no eller noen av Cmore’s kanaler. Følg med i kamptråden for stream. Kampstart er 15.00.

Daje Roma!