Cagliari-Roma avlyst!

Det burde nesten ikke være mulig, men klokken 01:30 natt til søndag kommer nyheten om at Cagliari-Roma er avlyst. Årsaken er en lang og vond konflikt mellom Cagliari-president Massimo Cellino og myndighetene på Sardinia.

Myndighetene slo som kjent fast at ingen tilskuere var tillatt å komme inn på stadion til søndagens kamp mot Roma. Begrunnelsen for dette er at Is Arenas ikke tilfredsstiller sikkerhetskravene, og dermed blir ansett som for farlig til å huse et Serie A-publikum.

Cagliari nektet å føye seg etter myndighetene, og lørdag formiddag slapp de en pressemelding, signert president Cellino, der de inviterte byens befolkning til kamp. Altså helt i strid med myndighetenes endelige dom.

Siste ord var imidlertid ikke sagt, og natt til søndag ble «byrådet» hasteinnkalt for å vurdere situasjonen. Utfallet: kampen avlyses! Is Arenas har til alt overmål også blitt beslaglagt av kommunen for å hindre potensielt skadelige situasjoner for befolkningen.

Foreløpig er det usikkert hva som kommer til å skje; enkelte spekulerer i at kampen vil bli spilt 3.oktober, mens andre med god grunn spekulerer i muligheten for at Roma blir tildelt 3-0 seier og 3 poeng. Corriere dello Sport skriver 02:00 natt til søndag at dette kan komme til å skje.