Midtukekamp på Olimpico

4 runder er registrert, 3 kamper er spilt. Den komiske hendelsen på Sardinia denne helgen resulterte i en 3-0 seier for Romas og den beste seriestarten til Roma siden 2007/2008-sesongen. Vitsene har haglet etter at Roma fikk seier på walkover, men nå er på tide å legge spøk til side og alvor til grunn. Onsdag kveld skal Sampdoria slås, og sesongens første hjemmeseier skal bli et faktum.

Selv med 7 poeng på 4 kamper, har kun ett av disse blitt tatt på Olimpico hittil denne sesongen. Det er på tide å gi hjemmefansen et godt resultat å feire over, framfor bare utrolig vakre mål. Statistikken er i hvert fall på Romas side; 5 seirer på de 6 siste kampene er fasit hjemme mot Sampdoria. Dog så vil de fleste huske Sampdoria for seieren som ødela Scudettoen til Roma i 2010. 2-1 tapet satt en stopper for Romas fantastiske statistikk med den gang 24 kamper uten tap. (Tapet satt også en stopper for 18-årsdagen til undertegnede).

Ordkrigen er i full gang mellom begge lags trenere. Sampdorias trener Ciro Ferrara uttalte at Zeman hadde ødelagt ryktet hans når han var Juventus-spiller på 90-tallet. Grunnlaget for uttalelsen var Zemans innblanding og kommentarene under dopingskandalen til Juventus på 90-tallet. Hvorfor Ferrara tar opp dette 20 år senere er uvisst. Zeman ble konfrontert med Ferraras utsagn på dagens pressekonferanse og svarte enkelt og greit: «Det er ikke min sak». I tillegg konstaterte han at han skulle ta Ferrara i hånden før morgendagens match.

Avlysningen av Cagliari-kampen kunne ikke passet bedre Roma som går en viktig uke i møte med to kamper. Skadesituasjonen var kritisk i helgens kamp, men blir sakte men sikkert bedre. Osvaldo er utilgjengelig, det samme gjelder for Dodo, Lobont og Bradley. Totti og De Rossi var uaktuelle mot Cagliari, men Zeman utelukker ikke spilletid for begge to i morgendagens kamp. Mest sannsynlig blir det å få se Totti i aksjon i morgen, ettersom De Rossi har vært ute i lengre tid. Det går nok gjennom hodet på Zeman at de har en særdeles viktig kamp mot Juventus på lørdag hvor han trenger en heltent og fysisk klar De Rossi.

Sampdoria på sin side har startet sesongen veldig bra etter opprykket fra Serie B. 3 seirer og en uavgjort har Ferraras mannskap fått til i comeback-sesongen.  De står likevel bokført med bare 9 poeng etter at dem startet sesongen med -1. De ligger altså 2 poeng foran vårt kjære Roma. Maxi Lopez har vært den store stjernen til Sampdoria i sesongstarten med hele 3 mål på de 4 første kampene. Den tidligere Milan-spissen ble litt het i toppen etter helgens kamp mot Torino og greide å sparke ned døra til dommergarderoben. 2 kamper suspensjon ble det for spissen, og er dermed ikke med mot Roma i morgen.  Ellers så har Sampdoria midtbanespiller Andrea Poli på skadelisten.

Dagens gladsak til den blinde Roma-fan: Roma har tatt initiativ til at blinde fans som går på kamp i morgen får låne radio til å høre kommenteringen på Roma Channel. (Så da er det bare å ta turen nedover!)

Forventede lagoppstillingerpå Olimpico i morgen:

ROMA (4-3-3): 24 Stekelenburg; 23 Piris, 29 Burdisso, 5 Castan, 42 Balzaretti; 48 Florenzi, 16 De Rossi, 15 Pjanic; 8 Lamela, 22 Destro, 10 Totti

SAMPDORIA (4-3-3): 22 Romero; 13 Berardi, 28 Gastaldello, 35 Rossini, 3 Costa; 11 Munari, 4 Maresca, 12 Tissone; 2 Estigarribia, 9 Pozzi, 23 Eder

Dommer i morgen er Paolo Silvio Mazzoleni fra Bergamo

Kampen spilles i morgen 2045 og vises på CMORE Live/Csports.

Forza Roma!