Roma vs. Sampdoria 1-1

Det er ikke første gang denne sesongen at Romas tilhengerne har forventet seg tre poeng hjemme på Olimpico. Det er ikke første gang de har gått skuffet hjem heller. Etter uavgjort 2-2 mot Catania og tap 2-3 mot Bologna var det imidlertid flere som ante ugler i mosen da Roma spilte sin første kamp på halvannen uke etter walkover-seieren på Sardinia søndag. Sampdoria har hatt en glimrende sesonginnledning med tre seiere og en uavgjort. I går var imidlertid deres store spiller denne sesongen, Maxi Lopez, suspendert etter å ha sparket i stykker garderobedøren etter uavgjortkampen hjemme mot Torino i helgen.

Det startet imidlertid brukbart for hjemmelaget selv om Eder hadde kampens første sjanse etter snaut to minutters spill. Dernest fikk Mattia Destro en god mulighet, men scoringsformen virker ikke helt å være i anmarsj for vår nyervervede prima punta. Lamela kom like etter enda nærmere, men en god redning fra Sampdorias argentinske målvakt Sergio Romero forhindret scoring.

Etter en drøy halvtime tok imidlertid Roma ledelsen. Francesco Totti noterte seg for sin første scoring denne sesongen og en tidlig bursdagsgave da ballen etter noe klabb og babb og nok en stor sjanse for Destro havnet hos en umarkert Il Capitano på 8-9 meter. Målet var så godt som åpent og Totti satte ballen presist i mål. 1-0 til giallorossi, og lagene gikk etterhvert til pause.

Like etter pause fikk Maresca sitt andre gule kort, og Sampdoria måtte spille resten av kampen med ti mann. Det så ut til å gi en vitmaininnsprøytning. Et godt Sampdoria-kvarter etter slår nemlig Eder et hardt frispark fra skrått hold inn i feltet som Stekelenburg fint klarerer. I den påfølgende bølgen går imidlertid alt galt for nederlenderen. Et enkelt innlegg skal bare plukkes inn i favnen, men i stedet spretter den ut slik at Munari får en enkel jobb med å sette inn utligningen.

Roma virket rystet til grunnvollene nå, og en fikk inntrykk av et komplett kaos på banen. Verst så det ut da en 40 meters pasning blir spilt over Romas forsvarsledd og Icardi kommer alene med Stekelenburg. Castan klarer på Ambrosini-vis å ta igjen Sampdoria-spissen og sette inn en avgjørende takling. Icardi var også farlig frempå ved flere senere anledninger, og det kunne fort ha stått 0 poeng for Roma i poengprotokollen etter dagens kamp.

Balzaretti skulle imidlertid få mulighet til å rette opp det miserable inntrykket i andreomgangen helt på slutten på en heading. Romero måtte nok en gang ta frem sine beste evner da han forhindret venstrebacken fra kloss skrått hold.

Kampen ebbet ut, og uavgjort kan ikke sies å være veldig ufortjent sett med Sampdoria-øyne etter utviklingen i andre omgang. Hvordan Roma gang etter gang roter bort initaitivet i kampene på hjemmebane er verre å forklare, og synes ikke å skille seg fra de foregående sesonger. Det kan også settes spørsmålstegn hvorfor det ikke gjøres noe med en spilleplan og spillebesetning som åpenbart ikke fungerer i andre omgang. Roma skapte ingenting den første halvtimen og spillere som Nico Lopez burde absolutt ha fått entret gressmaten i et forsøk på å endre kampbildet. Så skjedde ikke, og da må Zeman være forberedt på kraftig kritikk i dagene som kommer. For dette er ikke godt nok.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=36TxWg-YbRg[/youtube]