Til Torino med håp

 

Juventus-Roma. En av sesongens store høydepunkter står på agendaen. En utrolig tøff bortekamp er i vente på banen som er har vært et mareritt sett med Roma-øyne. Motstander er uslåelige Juventus, og det er bare å sitte benka foran TVen da de to storlagene entrer Juventus Stadium lørdag klokka 2045.

Dette er Romas andre bortekamp for sesongen ettersom Cagliari-matchen ble avlyst og Roma fikk tildelt seieren. 3-1 seieren mot Inter var imponerende og en ny tøff oppgave står i vente for Zemans menn/gutter. Er det en kamp Zeman vil vinne i løpet av sesongen, så er det denne. Zeman har alt annet enn gode ord å si om Juventus, som  i omtrent 20 år har hisset på seg Juvefansen ovenfor media. En kan garantere at Zeman ikke vil få noen varm velkomst på Juventus Stadium.

Den nylig 36-år gamle Totti sier at det er kun Lazio-derbyet som er større enn Juventus-matchene. Det blir også første gang Totti møter Juventus etter at Del Piero stakk til Australia for å se på kenguru og spille fotball. Totti sier at det blir rart og møte bianconeri uten Del Piero.

Skadesituasjonen til Roma har endret seg, selv om det kun er 2 dager siden forrige kamp. Foruten Lobont og Dodo som er skadet har nå også Miralem Pjanic tegnet seg på skadelisten og er forventet ute i 10 dager. Michael Bradley som var i troppen mot Sampdoria var ikke med på turen til Torino i dag og er heller ikke med i troppen som møter Juventus. Av gladnyheter er Osvaldo tilbake fra skade og går mest sannsynlig rett inn i lagoppstillingen. Destro er usikker, men er med laget til Torino.

Serielederen og regjerende seriemester har gått smått utrolige 44(!) ligakamper uten tap. 44 kamper er ikke annet enn imponerende, og de som fortsatt bruker hatt; så er det bare til å ta den av. (Pass på å ta av hatten før lørdag kveld, for da skal rekken stoppe på 44).

Juventus har hatt en fantastisk start på sesongen og tatt 13 poeng på de første 5 kampene. Det eneste poengtapet hittil skjedde i midtuken borte mot Fiorentina, hvor de lilla var klart nærmest seier. Simone Padoin og Simone Pepe er begge ute med skade foran Roma-matchen og Bonucci ser ut til å bli spart etter en smell mot Fiorentina.

Roma har alt annet enn gode minner fra Juventus stadium; 4-0 og 3-0 ble fasit for tilsvarende oppgjør forrige sesong. I tillegg fikk også Roma en mann utvist i hver av kampene (Stekelenburg og Lamela). Dog så har ikke Roma bare dårlige minner fra bortekamper mot Juventus i nyere tid. De fleste vil huske John Arne Riises fantastiske kamp i 2010. Som eneste mann med kortermet (23.januar) fikk nordmannen utvist Buffon og scoret selv på overtid i 2-1 seieren som holdt gulldrømmen i livet for Roma det året. En må også ikke glemme Taddeis brassespark på overtid i 2-0 seieren i 2011(Coppa Italia).

En liten gladnyhet helt på tampen: 18 år gamle Nico Lopez ble i går far for første gang(gudskjelov at det var første). Elia Lopez kom til verden på samme dag som Tottis fødselsdag. En kan vel drømme om at han blir en brøkdel som god som Totti selv.

 

Forventede lagoppstillinger:

Juventus(3-5-2): Buffon; Barzagli, Marrone, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah; Vucinic, Matri

Roma(4-3-3): Stekelenburg; Taddei, Burdisso, Castan, Balzaretti; Florenzi, De Rossi, Marquinho; Lamela, Osvaldo, Totti

 

Kampstart er 2045 og kampen vises på Canal9 og csports.no.