Helsvart dag for Roma

I motsetning til tidligere i sesongen, bestemte Roma seg for å ikke bare levere en, men hele to omganger med dårlig spill da laget i dag spilte mot Juventus i Torino. Med Pjanic fremdeles ute, var det duket for De Rossi, Tachtsidis og Florenzi fra start på midtbanen for Roma, mens Totti fikk selskap av Lamela og Osvaldo på topp. Ingen overraskelser fra start bakover på banen heller, hvor Stekelenburg hadde Taddei, Castan, Burdisso og Balzaretti foran seg.

 

Grunnet det tidligere nevnte NOE anstrengte forholdet mellom Zeman og Juventus var det satt inn ekstra vakter til kveldens oppgjør, og Zeman ble godt pakket inn på sidelinjen både ut og inn av tunnelen. Selve kampen åpnet ikke så aller verst for Roma sin del, og de første 10 minuttene var Roma med på leken. Vel 4 minutter ut i kampen vinner Erik Lamela ballen fra Bonucci idet hjemmelaget spiller seg ut fra egen banehalvdel. Lamela kombinerer fint med Osvaldo, før han fra god posisjon dessverre ikke klarer å bestemme seg for om han skal skyte eller slå inn til Totti. Juventus svarer med et innleggsforsøk mot bakerste stolpe like etter, men ingen av hjemmelagets spillere rekker ballen på bakerste stolpe. En ny lav ball blir slått inn mot Matri like etterpå, men Castan gjør som han har gjort innledningsvis denne sesongen, og rydder unna. Vel 8 minutter ut i kampen får Juventus sin første virkelig store sjanse. Etter spill på høyrekanten blir ballen slått hardt inn mot bakerste stolpe fra Caceres, men vinkelen blir for skrå for Marchisio, som dundrer ballen over og utenfor. Matri ligger forøvrig og tygger gress og roper etter straffe… Nei, Matri.

 

Så, i det 10. spilleminuttet snubler Marchisio akkurat nære nok Taddei til at dommeren gir brasilianeren gult kort, og den italienske midtbanespilleren og Juventus frispark. Mens Pirlo gjør seg klar til å sikte frisparket i mål, konsentrerer Roma-spillerne seg om å sette opp verdens dårligste mur. Både Pirlo og Romas mur lykkes med målsetningene sine, og det står 1-0 til hjemmelaget. Tankene begynte allerede å gå tilbake mot forrige kamp mot Torino-laget…

 

Bare 4 minutter senere skjer altså det man fryktet. Straffespark til Juventus, og gult kort til Castan for hands inne i feltet. Arturo Vidal er sikkerheten selv fra straffemerket, og setter ballen like over Stekelenburg sine tomme hender i chilenerens høyre hjørne. 2-0, og det begynte å se bekmørkt ut for Zemans menn, til tross for (eller kanskje pga?) at det var lenge igjen av kampen. I det 18. minuttet fikk Lamela en strålende sjanse til å redusere, da Totti slo en fantastisk pasning over Juve-forsvaret. Lamela prøvde å ta den på direkten med høyrefoten. Det gikk relativt dårlig, og ballen trillet rolig utenfor målet. I stedet skulle Juventus øke ledelsen ytterligere på motsatt side av banen. Matri timet løpet sitt perfekt, mens Burdisso bommet tilsvarende med forsvarslinjen, og Juventus-spissen kom alene gjennom med Stekelenburg. Romas målvakt fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å forhindre ballen fra å gå i nettet bak seg for tredje kamp på vel 18 minutter. To minutter senere fikk Burdisso gult kort, og dermed hadde tre av Romas fire forsvarsspillere allerede havnet i boken til dommeren. Vucinic fikk fyrt av et skudd mot Stekelenburg like etterpå, etter at Castan mistet balansen da han prøvde å hindre montegrineren fra å komme til skudd. Heldigvis for Roma virket heller ikke Vucinic å være helt i balanse, og avslutningen ble enkel for Roma nederlandske målvakt.

 

Mens Roma tidligere denne sesongen har hatt for vane å åpne sterkt i kampene sine, var det i dag et meget tafatt Roma-lag vi var vitne til i førsteomgangen. Marchisio var centimetre unna å øke til 4-0 før halve omgangen var spilt, men denne gangen traff Juventus bare aluminium. Roma virket ikke å ha noe plan, mistet ballen mye unødvendig og var ikke med i kampen i det hele tatt. Da Balzaretti fikk gult kort 27 minutter ut i kampen hadde altså alle i Romas backfirer påført seg gule kort.

 

Allerede etter 34 minutter gjør Zeman sitt første byttet, og det er Balzaretti som viker plassen sin til fordel for Marquinhos. Balzaretti skal visstnok ha hatt høy feber, og måtte gi seg. Slik Roma spilte i dagens kamp, håper jeg samtilige ble sjekket for feber etter kampslutt…

Mirko Vucinic dundret ballen i tverrliggeren, mens ellers skjedde det lite resten av omgangen. Lamela hadde Romas største sjanse helt på slutten av omgangen, da han headet rett på keeper etter innlegg fra Taddei. 3-0 fordel Juventus til pause.

 

Andreomgangen starter med at Stekelenburg må ut i full pinnedyr-stilling når han må strekke seg for å redde nok en suser fra Vucinic. Juventus virket til å sakke litt ned, men Stekelenburg måtte blokkere et chip-forsøk fra Matri like etterpå. Andreomgangen fortsatte med en del trilling frem og tilbake uten de helt store sjansene. Presisjonen i pasningene hos Roma var alt annet enn overbevisende. I det 52. minuttet fikk Lamela frispark mot seg inne i hjemmelagets 16-meter, en avgjørelse som så relativt tvilsom ut. Den unge argentineren lager etter min mening litt for mange frispark, men i denne situasjonen kunne dommeren like gjerne blåst andre veien. Chiellini er på ballen med hånden idet han liggende blokkerer veien for Lamela, som jakter ball. Midtbanen til Roma var lite med på notene, dog skal det nevnes at Florenzi nok en gang viste frem sine kvaliteter, både hva gjelder arbeidskapasitet, ro, dribleferdigheter og pasningsløsninger. Stekelenburg var ute og blokkerte et par gjennombruddspasninger, men for det meste var det lite fart i kampen etter hvilen. Etter drøye timen velger Zeman å ta ut Francesco Totti og Tachtsidis. Ingen av de hadde hatt noen spesiell god kamp, spesielt sistnevnte. Inn kom Destro og Perrotta. Sistnevnte testet skuddfoten bare minutter senere, men ballen trillet til side for målet.

 

Mattia Destro er fremdeles på jakt etter sitt første mål for Roma, og i det 67. minuttet var han nære på å gjøre det med stil! Etter et kort slått hjørnespark blir ballen slått inn i feltet. En stuss fra en Juve-spiller sender ballen videre til Destro på bakerst, og den nybakte landslagsspilleren dundrer til på volley. Dessverre for Destro og Roma går ballen like over målet bak Buffon. Bare minuttet senere derimot skaffer Destro straffe for Roma, og det er Bonucci som noe unødvendig obstruerer den unge spissen idet han løper inn i feltet. Osvaldo setter ballen iskaldt til høyre for en utspilt Buffon, og Roma har hvert fall pyntet litt på resultatet.

I stedet for å la målet fungere som en vitamininnsprøytning for laget, slapp Roma hjemmelaget bare mer til i etterkant av reduseringen. Marchisio var nære ved å øke ledelsen på et skudd, mens Roma fikk en god sjanse da Osvaldo fikk fyrt løs fra vel 11 meter. Nok en gang var det Destro som sto bak sjansen etter flott spill på venstrekanten. Kampen ebbet ut, men Juventus-fansen skulle få lov til å juble en gang til før sluttsignalet lød. Helt på tampen av kampen får Juventus en overgang, og Barzagli tar med seg ballen forbi Taddei på egen banehalvdel, Giovinco (som var kommet inn for Vucinic), fulgte på, og gjorde ingen feil da Barzagli spilte ballen gjennom til den bittelille angriperen. 4-1. Game. Set. Match. Meget svak opptreden av Roma, som virkelig må heve seg noen hakk frem til neste serierunde.