Baldini: «Jeg skal ingen steder»

 

Etter forrige ukes to kamper, som innehold minst 3 omganger med mildt sagt skuffende forestillinger har både presse og supportere vært kilde for mye kritikk mot ledelsen så vel som mot spillerne i Roma. Samtidig har et allerede eksisterende rykte om at Franco Baldini er på vei til en annen klubb, nemlig Tottenham, fått ekstra momentum. Dette og mer til ble i går tatt opp på en pressekonferanse hvor Baldini, som for øvrig fylte 52 år i går, sto i sentrum og gjorde sitt beste for å roe ned spekulasjonene.

Sportsdirektøren åpnet med å gi kritikk til pressen for å hause opp i saker som ikke har rot i virkelighet eller fotball i det hele tatt, og gjorde det dernest svært klart at han ikke skal noen steder:  ”Jeg har blitt  valgt til å gjøre Roma konkurransedyktig, guidet av prinsipper om rettferdighet og sammenheng som respekterer budsjettet. En betydelig investering gjort for å ha resultater over tid- Alt dette er kontinuerlig utfordret av rykter om mine avganger eller andre komponenter. Jeg sier som jeg har sagt før, at jeg vil være her til slutten av denne banen.

Klubbpresident James Pallotta hadde også saker og ting på hjertet rundt denne saken, og forsterket Baldinis utsagn ved å si at sportsdirektøren skulle være der minst så lenge han selv var president. Baldini fortsatte pressekonferansen med å snakke om Zeman, laget og målsetninger. ”Målet er fremdeles å konkurrere for en plass i Champions League, noe som er fullt mulig.

Et spørsmål om tid, det er det Franco Baldini prøvde å fortelle pressen og selvsagt også supporterene under gårsdagens pressekonferanse, noe som ble gjort eksplisitt da han som svar på et spørsmål om hvorvidt Zdenek Zeman hadde sin tillitt intakt: ”Ubegrenset tillitt. Det er ikke noe som diskuteres. Snart vil spillerne representere hans ideer om fotball.

Og når det gjelder januarvinduet? Det skal handles om det må, visstnok. Spørsmålet er nok, og burde være, ikke om, men hvem. CSKA Moskvas Alan Dzagoev nevnes i flere mindre seriøse medier om dagen visstnok til en pris av 30 millioner euro. Trolig er dette bare starten på diverse rykteflommer som vil tilta og svekkes i styrke etterhvert som resultatene tikker inn.